FABIKE és CUPRA

Sportosság két keréken.

Mi a Fabike filozófiája?

 

Amikor elkezdtünk gondolkodni, hogy milyen is legyen a Fabike, úgy döntöttünk, hogy egy verseny kerékpár minden elemét - legyen az technológia, design, vagy anyaghasználat - elérhetővé akarjuk tenni városi felhasználok számára.

 

 

Mi inspirált titeket, hogy ezeket a különleges darabokat megalkossátok?

 

Fabio - a Fabike alapítója - egy olyan olasz családból származik, amiben sok a biciklista. Számos különböző európai nagyvárosban élt már, majd rájött, hogy tovább szeretné vinni a családi örökséget és fejleszteni; egy modernebb és egyedülállóbb biciklit képzelt el, ami beleillik a nagyvárosi életbe, de nem feledkezik meg a versenyzés szelleméről sem.

 

 

Miben rejlik a sportosság?

 

Számunkra a sportosság nem csak a versenyzést jelenti, hanem azt is, hogy képesek legyünk a rohanó és modern világ ritmusát tempóját tartani.

Sportos vagy stílusos? Vagy szerintetek is megoldható mindkettő, mint ahogy a CUPRA esetében?

E két elem közös létezése alkotja a mi termékeinket. Ki kell egészíteniük egymást, mint ahogy a szerelmespárok is teszik.

 

 

Milyen anyagokat használnak fel a kerékpárok megalkotásakor? Például a CUPRA biciklijénél? És miért?

Csak prémium minőségű anyagokkal dolgozunk: karbonszálas és magas minőségű alumíniummal is. Mindennek bele kell illenie a márka prémium arculatába. Amikor a CUPRA együttműködésre került a sor, egy igazi kihívással néztünk szembe: egy egyedi, exlkuzív és kifinomult dolog megalkotása.
Ezért sokat kutattunk és dolgoztunk az összeillő színek és anyagok megtalálása érdekében, mint például a réz és a valódi bőr. Az eredmény elképesztő volt.

"Erősen kétlem, hogy bármilyen ehhez hasonló bicikli jöjjön szembe az utcán."

Mint a versenyautóknál, a könnyedség és az aerodinamika alapvető tulajdonság kellett, hogy legyen. Hogyan hoztátok ezt össze?

 

Nagyon sok figyelmet fordítottunk ezekre a dolgokra, főleg a könnyedségre. Akik nincsenek hozzászokva a versenybiciklikhez, azok nem mindig veszik észre mekkora különbséget tud tenni ez, és ez a hétköznapokban is így van. Ezért van az, hogy minden alkalommal, amikor valaki megemeli kerékáparjaink egyikét, akkor meglepődve áll előttünk.

 

Minden a kiváló alapanyagoknál kezdődik, ahogy azt már korábban említettem. Más és más premium elemek felhasználása, mint a szénszíjas hajtásláncé, a hagyományos acél helyett.

A CUPRA a részletességről ismert, épp úgy mint ti. Milyen részletet emelnél ki a kerékpárról?

 

Ami különös a CUPRA kerékpárok esetében az az, hogy egy versenybicikli kormánya, hidraulikus tárcsafékekkel és egy egy-sebességes hajtáslánccal találkozik, egy szénszálas vázban. Erősen kétlem, hogy bármi hasonló jönne veled szembe az utcán.

 

 

Hogyan jellemeznéd ezt: egy olyan versenybicikli, amivel élvezhető a városi utazás vagy olyan városi bicikli, amivel lehet versenyezni?

 

Kétség kívül ez egy gyors és egyedi városi bicikli, olyanok számára akikben él a versenyszellem, és a sportosság.

A kerékpárjaink nem előre összeszerelten érkeznek hozzánk. Tulajdonképpen minden biciklit 100 különböző alkatrészből szerelünk össze. Megrendeljük, ellenőrizzük, majd beszerelünk minden egyes darabot, ügyelve arra, hogy minden rendben és a helyén legyen. Az egész folyamat 4 órát ölel fel egy kerékpár esetében.

Mit gondolsz milyen üzenetet közvetít a CUPRA azzal, hogy egy autómárkaként kerékpárt ad ki?

 

Szerintem az egyedülálló sportosságot közvetíti. Menj autóval vagy biciklivel, ez a leírhatatlan érzés veled lesz. Úgy gondolom a CUPRA azt üzeni ezzel: "mostantól kiemelkedő teljesítmény és stílus társul az utazáshoz, mindegy hogy melyik járművel indulsz el".

 

 

Úgy gondolod a ti márkátok illik a CUPRA szellemiségéhez?

 

Teljesen!

 

 

A CUPRA megalkotta a saját útját? Szerinted a Fabike is így tesz?

Abszolút! Mi voltunk az első kerékpár brand, akik igazán magas minőségű és teljesítményű, kiemelkedő kinézetű biciklit alkottunk, nem mellesleg sok technológiai innovációt hoztunk létre, úgy hogy eközben a városi kerékpározás lebegett a szemünk előtt. Ez nem csak bátor dolog volt, de megváltoztatta a városi biciklikről alkotott képet sokak fejében.