08.04.2022

A természetben született

A CUPRA Born keresztülhajt a finnországi Rovaniemi hatalmas kiterjedésű, hideg tájain. Mindkettőben sok a közös elem - a CUPRA első, teljesen elektromos hajtású autóját az olyan szélsőséges természeti környezet ihlette, mint amilyen az északi sarkkörön található. A CUPRA Born most Lappföldön halad, és készen áll arra, hogy átélje az őt inspiráló vadon izgalmát anélkül, hogy megzavarná a természetet.

Bővebben
16.02.2022

Készüljön fel 2022. 02. 22-én a CUPRA X 2 érkezésére!

A CUPRA olyan megállíthatatlan impulzus, amely az utakon és azoktól távol is egyedi és érzelemdús élményekkel szolgál. Mi lenne, ha megdupláznánk ezen élmények terét?

Bővebben
03.12.2021

CUPRA Formentor VZ5: egy autóban többféle élmény

Lehet egy autó egyszerre tökéletesen alkalmas a kényelmes közlekedésre, a versenypályán 0-ról -100 km/h-ra 4,2 másodperc alatti gyorsulásra, és egy 70%-os sáros emelkedő megmászására? E kérdések megválaszolására kipróbáltuk a CUPRA Formentor VZ5-öt, a márka legerősebb modelljét, melynek volánjánál Jordi Gené autóversenyző ült, mellette pedig Christoph Vierling, a SEAT S.A. műszaki központjának járműfejlesztésért felelős vezetője foglalt helyet. A CUPRA Formentor VZ5 öt vezetési módban mindenféle terepen izgalmas vezetési élményt ad.

Bővebben
25.10.2021

A CUPRA és Mattias Ekström szerezte meg a PURE ETCR konstruktőri, illetve pilótabajnoki címét

A CUPRA és Mattias Ekström hódította el a PURE ETCR bajnoki címeit a franciaországi Pau-Arnos pályán, autósport-történelmet írva az első elektromos túraautó-bajnokság megnyerésével. Az 500 kW (680 LE) teljesítményű CUPRA e-Racer járt a mezőny élén egy olyan szezon során, ahol igen kis különbség mutatkozott az egyes versenyzők, illetve csapatok között.

Bővebben
15.10.2021

A CUPRA versenybe száll a PURE ETCR bajnoki címért Franciaországban

A PURE ETCR nyitószezonja, a legelső elektromos túraautó-bajnokság, a végéhez közeledik. A franciaországi Pau-Arnos versenypálya ad otthont a szezon ötödik és egyben utolsó futamának ezen a hétvégén, és a CUPRA X Zengő Motorsport három versenyzője nagy esélyekkel indul a győzelemért a CUPRA e-Racer volánja mögött.

Bővebben
05.10.2021

A CUPRA új korszakba lép az első 100%-ban elektromos járművének bevezetésével: a CUPRA Bornnal

A CUPRA megkezdte az első 100%-ban elektromos járműve, a CUPRA Born szériagyártását Németországban, a zwickaui gyárban. Wayne Griffiths vezérigazgató és a cég igazgatótanácsának tagjai az új modell gyártásának kezdete alkalmából meglátogatták Európa legnagyobb elektromosjármű-gyárát. Stefan Loth, a Volkswagen Szászország igazgatóságának elnöke és a martorelli gyár korábbi vezetője üdvözölte őket.

Bővebben
14.09.2021

Továbbra is tisztán elektromos márkává kíván válni 2030-ra a CUPRA

Jövőbeni elektromos víziója bemutatására érkezett Münchenbe az IAA Nemzetközi Autószalonra a CUPRA. Legújabb tanulmánymodellje, a CUPRA UrbanRebel Concept, a szintén új müncheni CUPRA City Garage megnyitóját megelőzően jelent meg először a nyilvánosság előtt.

Bővebben
13.09.2021

Az e-CUPRA ABT XE1 újraértelmezéseként a CUPRA bemutatja Tavascan Extreme E Concept modelljét

CUPRA Tavascan Extreme E Concept modelljébe örökíti tovább génjeit a CUPRA. A tisztán elektromos hajtásrendszerű versenyterepjáró a márka Extreme E kalandjának következő állomása, egyben kitekintés a jövőbeni sorozatgyártású CUPRA Tavascan formai nyelvezetére. Utóbbi a márka immár második száz százalékban elektromos modellje, Barcelonában tervezik, illetve fejlesztik, s 2024-ben érkezik az európai és a tengerentúli piacokra.

Bővebben
07.09.2021

A CUPRA UrbanRebel Concept: az újraértelmezett városi elektromobilitás

A CUPRA feszegeti a határokat az elektromos városi jármű eddigi legradikálisabb értelmezésével. A versenyautó ötvözi a tisztán elektromos jelleget, a fenntarthatóságot, teljesítményt és a virtuális világ izgalmas esztétikáját. A CUPRA UrbanRebel Concept felvillantja a 2025-től elérhető városi elektromos járművek dizájnvilágát.

Bővebben
03.09.2021

CUPRA UrbanRebel koncepció: online világpremier Münchenből

Szeptember 7-én, 12:00-től mutatkozik be a CUPRA UrbanRebel névre keresztelt tanulmányautója. Az eseményt LinkedInen követhetik az érdeklődők.

Bővebben
23.08.2021

Tarolt a Zengő Motorsport és a CUPRA a budapesti PURE ETCR futamon, dobogós helyezés a WTCR-on

A FIA WTCR verseny keretein belül megrendezett PURE ETCR sorozat budapesti állomásán az A és B csoportban is kiemelkedően szerepelt a magyar CUPRA alapú Zengő Motorsport. A csapat színeiben Mattias Ekström és Jordi Gené az A csoport második és harmadik helyét szerezte meg, míg a B csoportban Nagy Dániel a harmadik, Mikel Azcona a dobogó első fokára állhatott. A mogyoródi hétvége után Mattias Ekström vezeti a bajnokságot.

Bővebben
02.06.2021

CUPRA Born: egy új korszak lendülete

A CUPRA Born egy nem mindennapi szereplő, amelynek elektromos teljesítményét a legkorszerűbb elektromos erőátviteli technológia biztosítja és amely szinte észrevétlenül egészíti ki a CUPRA márka szellemiségét egy elektromos jövőképpel.

Bővebben
27.05.2021

Az első 100 %-ban elektromos CUPRA: a CUPRA Born 5 legfőbb jellemzője

A CUPRA csapat formatervezési vezetője, Jorge Diez elmagyarázza az autó főbb jellemzőit, és bemutat néhány olyan részletet, amelyet eddig még nem fedtek fel. Az autó megalkotása nagy kihívást, és - mint Jorge Diez kiemelte - egyúttal nagy megelégedettséget is jelentett. "A CUPRA első 100%-ban elektromos autójának tervezése a csapat számára maga volt a megvalósult álom"- mondja, és bemutatja a tervezés legfontosabb elemeit.

Bővebben
14.04.2021

CUPRA BORN: az első elektromos CUPRA, mínusz 30 Celsius fokban

Zord téli környezet néhány kilométerre az északi sarktól. Teljesen fehér terület, ahol a helyi kultúrában mintegy 200 szó van a hó leírására, ahol a hőmérséklet eléri a mínusz 30 fokot, és egy 6 km2-es pálya van a befagyott tó jegén. A CUPRA mérnökei két évet töltöttek az autó tesztelésével ebben a zord környezetben annak érdekében, hogy az élenjáró technológiával a CUPRA Born fejlesztését a legmagasabb szintre emeljék. Most, a bevezetése előtti utolsó teszt-szakaszban a mérnökök a márka első, 100% -ban elektromos autóját a legnehezebb körülmények között tesztelik.

Bővebben
10.03.2021

Parádés sikerek gyorskorcsolyában

A bajnokok Cuprával járnak.

Bővebben
24.02.2021

Új korszak indul a CUPRA Born-nal

A CUPRA harmadik születésnapjátját ünnepli

Bővebben
23.02.2021

CUPRA Formentor VZ5

Az új modellt a sebesség inspirálta

Bővebben
23.02.2021

Formentor e-HYBRID

Márciusban érkezik a piacra a két plug-in hibrid változat

Bővebben
18.02.2021

3 éves a CUPRA

Exkluzív, digitális térben rendezett születésnapot a brand

Bővebben
08.02.2021

A CUPRA Formentor

A CUV kora

Bővebben
05.02.2021

"High Five!"

A CUPRA Formentor VZ5 – A belsőégésű teljesítmény legintenzívebb megtestesítője autórajongóknak

Bővebben
11.01.2021

Car Of The Year döntős a Formentor

A CUPRA első egyedi tervezésű és fejlesztésű autóját a nemzetközileg elismert Év Autója 2021 díjra jelölték

Bővebben
04.11.2020

Színekké alakítottuk a természetet

A CUPRA Formentor exkluzív színpalettája

Bővebben