Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer

29.02.2024

Két új exkluzív, limitált kiadással tiszteleg Formentor VZ5 modellje előtt a CUPRA

CUPRA Formentor VZ5 modellje két új, korlátozott darabszámú, exkluzív limitált változatát mutatta be a CUPRA, amelyeken egyedi színekkel és dizájnelemekkel kap még különlegesebb stílust a nagyteljesítményű crossover-SUV progresszív karaktere.

A két limitált kiadásból a CUPRA márka megalapításának évfordulója - 2018. 02. 22. - alkalmából egyaránt mindössze 222 darab készül. Neve is jól jellemzi e modellt: a "VZ" a spanyol "Veloz", azaz "tempós", "gyors" rövidítése, míg az "5" a mára ikonná vált öthengeres motorra utal - tökéletes típusjelzésként a CUPRA Formentor legerősebb változata számára.

"A CUPRA Formentor VZ5 a belsőégésű teljesítmény legintenzívebb kifejezése, egyben a márka azon törekvésének megtestesítője, hogy az autók szerelmeseinek új generációját inspirálja" - hangsúlyozta Sven Schuwirth, értékesítési és marketing ügyvezető alelnök. "A limitált kiadások a VZ5 előtt tisztelegnek, mégpedig e modell sportos esztétikumának újszerű megközelítésével, illetve külső és belső dizájnjának továbbfejlesztésével."

A két bőséges felszereltségű, limitált darabszámú modellváltozatot új külső színeik is megkülönböztetik, az egyik ugyanis a matt Century-bronz, míg a másik a matt Enceladus-szürke árnyalatban érkezik. Mindkettő még tovább gazdagítja a CUPRA Formentor VZ5 azon merész stílusát, amely immár új szintre emelte esztétikumát.

A Century-bronz limitált kiadást egyedi külső és belső kiegészítők egész sora jellemzi, a külső visszapillantó tükrök házai és a kipufogóvégcsövek szénszálas réz (Carbon Fiber Copper) felületétől a 20 col peremátmérőjű, réztónusú (opcióként fekete) könnyűfém keréktárcsákon át, egészen a sötétkróm CUPRA feliratig, illetve a külső és belső rézárnyalatú emblémákig. A beltérben fekete CUPBucket-ülések és díszvarrásokkal kidolgozott fekete műszerfalborítás erősíti a sportos hangulatot.

A CUPRA Formentor VZ5 Enceladus-szürke limitált kiadásán hasonló stílusban sötétkróm bevonatú "CUPRA" felirat és emblémák, illetve specifikus belső díszítőelemek, szénszálas fekete tükörházak és kipufogóvégcsövek, valamint 20 col peremátmérőjű fekete (opcióként réztónusú) könnyűfém keréktárcsák tűnnek fel. Belterében ezt a limitált változatot is fekete CUPBucket-ülések és díszvarrásokkal készült, fekete műszerfalborítás jellemzik.

Ajtókárpitja dekorbetétjén mindkét modell lézergravírozott számokat hordoz, tulajdonosaik így mindenkor elégedetten nyugtázhatják limitált darabszámú autójuk exkluzivitását.

A CUPRA Formentor VZ5 hajtásáról a mára ikonná vált, öthengeres, 2,5 literes TSI-motor gondoskodik, amely 390 LE (287 kW) teljesítményt és 480 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. A lágy fokozatváltások jellemezte, kettős tengelykapcsolós DSG-sebességváltóhoz csatlakozó erőforrással, illetve jellegzetes hangzásvilágával végül egészen egyedülálló autó született.

A CUPRA Formentor VZ5 limitált kiadása a márka csúcsmodellje, egyben a tiszteletadás és a teljesítmény megtestesítője. Mindössze 222 darabra korlátozott, sorszámozott modellváltozatként mindkét kivitel a márka kínálatának legexkluzívabb tagjai közé tartozik.

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.