Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer
E-mobilitás
Villanymotorok
Villanymotorok
Előnyei
Töltés
Használd ki az elektromos hatótávolságot
CONNECT
Gyakori kérdések

ELEKTROMOS ERŐ.
CUPRA MÓDON.

Tiszta innováció a CUPRA teljesítménnyel és az elektromos mobilitás előnyeivel: maximális erő és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás.

CUPRA Born

Hatótávolság
Akár 547 km

CUPRA Leon e-HYBRID

Hatótávolság
Akár 62 km

CUPRA Leon Kombi e-HYBRID

Hatótávolság
Akár 61 km

CUPRA Formentor e-HYBRID

Hatótávolság
Akár 58 km
Fedezd fel!

CUPRA Born

Hatótávolság
Akár 547 km

CUPRA Leon e-HYBRID

Hatótávolság
Akár 62 km

CUPRA Leon Kombi e-HYBRID

Hatótávolság
Akár 61 km

CUPRA Formentor e-HYBRID

Hatótávolság
Akár 58 km
Fedezd fel!

Villanymotorjaink

Az e-HYBRID benzint és elektromos áramot is használ a meghajtásához, míg a tisztán elektromos járművek 100%-ban akkumulátorral működnek.

e-HYBRID

Teljes elektromos kapacitás lehetősége a 10-15 kWh-s akkumulátornak köszönhetően. Töltés konnektorban vagy töltőállomáson akár 52 km-es teljesen elektromos hatótávolságig**. Az e-HYBRID normál égésű üzemmódba kapcsolható, amíg az akkumulátor fel nem töltődik. Élvezd a tisztán elektromos meghajtást rövidebb utakon és ingázások alkalmával, a teljes hibrid meghajtást pedig hosszabb utakon.

Elektromos autó

100% elektromos teljesítmény és zéró károsanyag-kibocsátás. Az elektromos motorok nem igényelnek fosszilis tüzelőanyagot, és egy vagy több akkumulátorral működő motor hajtja őket. Töltsd fel az akkumulátort otthon vagy egy töltőállomáson, és élvezd a tisztán fenntartható teljesítmény új korszakát. Vezesd károsanyag-kibocsátás nélkül bármikor a CUPRA új, 100%-ban elektromos autóját: a CUPRA Born-t.

 

Előnyei

A csökkentett károsanyag-kibocsátás és az alacsonyabb költségek mellett az elektromos hajtások finomabb hajtást és érzékenyebb gyorsulásérzetet is kínálnak.

Anyagi előnyei

A hibrid és elektromos járművek kilométerenként gazdaságosabbak. A releváns kedvezményes parkolóhelyeket is igénybe veheted.

Kevés vagy semmi károsanyag-kibocsátás

Az öntöltő elektromos járművek nemcsak üzemanyagot és pénzt takarítanak meg, hanem kevesebb CO2-kibocsátást is okoznak a hagyományos motorokhoz képest.

Töltés

Élvezd a szabadságot, és vezess, ahol csak akarsz. Fedezd fel az egyszerű töltési megoldásokat, amelyek könnyen integrálhatók mindennapi életedbe.

Könnyű töltés mindenhol

Gyors, kényelmes, rugalmas. Töltés otthon vagy nyilvános töltőállomásokon.

Töltési idő

A CUPRA mindössze 3 óra 40 perc alatt teljesen feltöltődik****. Ez elegendő időt biztosít az elektromos mobilitás szabadságának élvezetére.

Töltési lehetőségek

Mindenki számára megfelelő töltési lehetőség. A három különböző lehetőség közül mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Használd ki az elektromos hatótávolságot.

Hozd ki belőle a legjobbat. Ha tudod, mi befolyásolja a CUPRA elektromos hatótávolságát, teljes mértékben ki tudod használni a lehetőségeid.

Külső hőmérséklet

Az extrém hőmérséklet befolyásolja a tartományt. Parkold le járműved a garázsban, amikor hideg, és az árnyékban, amikor meleg az idő, hogy növeld az akkumulátor hatékonyságát.

Klíma és fűtés

Légkondicionáld a CUPRA-t használat előtt. Így vezetés közben csökkentheted a fogyasztást és meghosszabbíthatod az akkumulátor élettartamát.

Vezetési stílus

Az előrelátó vezetés és az Eco mód használata segít a hatótáv növelésében.

Kerekek

A nagy kerekek szintén csekély hatással lehetnek CUPRA elektromos hatótávolságára.

CUPRA CONNECT

Távolról kezelheted a töltöttségi állapotot és a belső hőmérsékletet, valamint közvetlenül a CUPRA CONNECT alkalmazásban kereshetsz töltőállomásokat.

e-Manager

Indítsd el vagy fejezd be a töltési folyamatot kényelmesen a CUPRA CONNECT alkalmazáson keresztül. Tájékozódj a CUPRA töltési állapotáról, és tervezd meg a következő töltési folyamatot úgy, hogy az illeszkedjen a napi rutinodhoz.

Maximális kényelem

  • Ellenőrizd az indulási állapotot
  • Kezeld a jármű beállításait
  • Keresd meg a közeli töltőállomásokat
  • Állítsd be a megfelelő hőmérsékletet
  • Állítsd be járműved igényeidnek megfelelően

CUPRA ELEKTROMOSÍTÁS

Mi az a plug-in-Hybrid?

Az e-HYBRID (PHEV) a belső égésű motorral felszerelt járművek és a teljesen elektromos járművek (BEV) között helyezkedik el. Az e-HYBRID akkumulátorának köszönhetően teljesen elektromos meghajtásra képes. Teljes teljesítménnyel 25 és 70 kilométer közötti távolságot tehet meg tisztán elektromos akkumulátorral. Rövid utakon az e-HYBRID teljesen elektromos járműként (BEV) működik, és nem szükséges hozzá benzines meghajtás. A BEV-vel ellentétben azonban az elektromos hatótávolság kimerülése után visszatérhet a normál hibrid üzemmódba. Az e-HYBRID feltöltése csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, de nélküle is bármennyit használható.

Mérete miatt az akkumulátor teljes feltöltése nem érhető el egyedül a fedélzeti generátorral, ezért konnektorhoz vagy töltőállomáshoz kell csatlakoztatni. Az elektromos motor és a belső égésű motor innovatív kölcsönhatása üzemanyag-megtakarítást és alacsonyabb kipufogógáz-kibocsátást tesz lehetővé, ugyanakkor kivételes vezetési élményt ad a vezetőnek.

Rövid távolságokon a plug-in hibrid (PHEV) általában tisztán elektromosan hajt, például városi területeken. A különféle vezetési helyzetekben, például hosszabb utakon vagy gyors gyorsulásoknál a maximális hatékonyság érdekében az elektromos motor és a belső égésű motor együttes erejét használja fel. Ha az elektromos motort hajtó akkumulátor nincs feltöltve, a jármű csak a belső égésű motort használja.

Mi a különbség a félhibrid, a hibrid és a plug-in hibrid között?

A félhibridek, amelyek töltése nem hálózati kábelen keresztül történik, az elektromos motort használják a belső égésű motor megtámogatására.

A hibrideknél az elektromos motor és az akkumulátor nagyobb, mint a félhibrideknél. A hibridek az elektromos motort használhatják a rövid távok meghajtására, és a motoron vagy a rekuperációs fékezésen keresztül tölthetik az akkumulátort.

A plug-in hibridet úgy is fel lehet tölteni, hogy szó szerint csatlakoztatjuk egy otthoni vagy nyilvános töltőállomásra. A nagyobb akkumulátornak és az elektromos motornak köszönhetően nagyobb autonómiát kínál tisztán elektromosan. A konnektorról tölthető hibrid sok ember számára lehetővé teszi, hogy a zéró károsanyag-kibocsátású, elektromos meghajtású motorral ingázzanak munkába és haza.

Mik a plug-in hibrid előnyei?

A plug-in hibrid vezetői csendes vezetési élményben részesülnek tisztán elektromos üzemmódban, valamint a villanymotornak köszönhetően további gyorsulási erőt (nyomatékot) tapasztalnak.

Sok plug-in hibrid jármű tulajdonosa már most is elektromos üzemmódban teszi meg útjait, mivel a napi utak általában jóval 50 kilométer alatt vannak. A villamosenergia-tarifától függően jelentős megtakarítás érhető el egy klasszikus belsőégésű motorral működő járműhöz képest. A plug-in hibrid esetében azonban soha nem kell lemondani a teljes függetlenségről: ha az akkumulátor töltöttsége vagy kapacitása nem elegendő, a belső égésű motor szükség szerint automatikusan működésbe lép.

Hogyan és hol tölthetem a plug-in hibridemet?

Sok tulajdonos egész éjszaka otthon tölti járművét egy fali doboz segítségével, amely beépíthető a kocsibeállóba vagy a garázsba. Mások munkahelyükön vagy nyilvános töltőállomásokon tölthetik fel járművüket, amelyek szerencsére egyre könnyebben elérhetőek.

A plug-in hibrid tölthető konnektoron, fali dobozon vagy nyilvános töltőállomáson keresztül. A plug-in hibrid maximális hatékonysága teljesen feltöltött akkumulátorral érhető el, ezért érdemes megfontolni az otthoni vagy munkahelyi töltés lehetőségét. Javasoljuk, hogy a hálózatról tölthető járművet a lehető leggyakrabban töltsd fel, hogy teljes mértékben kihasználhasd a kiegészítő villanymotor előnyeit.

Mekkora a hatótávolsága egy plug-in hibridnek tisztán elektromos üzemmódban?

A plug-in hibrid elektromos hatótávja az akkumulátor kapacitásától függ. A CUPRA esetében a maximális elektromos hatótáv típustól függően 50 és 60 km között van. A belső égésű motorral kombinálva a teljes hatótáv természetesen lényegesen nagyobb.

Természetesen a hatótávolság függ a modelltől, a vezetési stílustól és az útviszonyoktól. A plug-in hibrid fő előnye, hogy a benzinmotor mindig rendelkezésre áll tartalékként az egyes töltések között.

Mennyi ideig tart az akkumulátor feltöltése?

A töltési idő olyan tényezőktől függően változhat, mint a külső hőmérséklet, az akkumulátor aktuális hőmérséklete, a töltőberendezés, az akkumulátor állapota és a jármű állapota. A konkrét töltési időt az egyes elérhető plug-in hibrid modellek műszaki adatai részletezik.

Hogyan lehet feltölteni egy plug-in hibrid járművet?

A szabványos töltőkábellel a plug-in hibridek hagyományos 3 tűs aljzaton keresztül tölthetők. A gyorsabb töltés érdekében töltőállomást vagy fali dobozt is használhatsz. A fali dobozok saját töltőkábellel vannak felszerelve. Nyilvános töltőállomásokhoz szükség van egy úgynevezett "nyilvános váltakozóáramú töltőkábelre", amelynek mindkét végén "2-es típusú" csatlakozó található. Ráadásul a hálózatról tölthető hibrid töltésének egy részét rekuperációs energiából is nyerheti.

Milyen tényezők befolyásolják az akkumulátor élettartamát?

Az akkumulátor teljesítménye és kapacitása szempontjából kritikus külső tényező a hőmérséklet. Emiatt különösen télen szükséges a jármű "kondicionálása" a töltési folyamat során, azaz az akkumulátor és a belső tér felmelegítése, illetve nyáron hűteni érdemes őket. Így nemcsak energiát takaríthatsz meg, amelyet vezetés közben használsz fel, de a hatékonyság már a kezdetektől fogva nő, mivel az akkumulátor hőmérséklete optimális. Ezenkívül az optimalizált folyamatok a járműben a lehető legkisebbre csökkentik a hőmérséklet hatásait. A hőmérsékleten kívül a hatótávolság a felhasználóval kapcsolatos tényezőktől is függ: a légkondicionáló használata, a csomagok súlya, a vezetési stílus stb.

Mely CUPRA modellek érhetők el plug-in hibrid változatban?

Az 5 ajtós CUPRA Leon, a CUPRA Leon Kombi és a CUPRA Formentor mind plug-in hibridként kaphatók vagy lesznek elérhetők.

Mehr anzeigen

Fogyasztás 0 - 10,6 l/100 km. Villanyfogyasztás 14,8 - 19,4 kWh/100 km. CO₂-kibocsátás 0 - 24,1 g/km. Állapot 02/2022.

A folyamatos teljesítmény a legnagyobb teljesítmény 30 perc alatt kW-ban. A maximális teljesítmény (az elektromos motor legnagyobb teljesítménye) azt jelzi, hogy mekkora teljesítmény (kilowatt) bocsátható ideiglenesen rendelkezésre. Az adott vezetési helyzetben elérhető teljesítmény különböző tényezőktől függ, mint például a környezeti hőmérséklet, a töltés, a kondicionálás, a nagyfeszültségű akkumulátor fizikai vagy hőmérsékleti állapota.

* A CUPRA Leon e-HYBRID-re vonatkozik.

** A tanúsítás függőben van.

*** A finanszírozás államonként és régiónként eltérő lehet.

****A töltési idő a következő tényezőktől függ: külső és akkumulátor hőmérséklet, a töltőrendszer maximális feszültsége, aktuális állapota és az akkumulátor állapota, valamint a járműben lévő egyéb elektromos eszközök használata töltés közben.