Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer

02.04.2024

2029-ig meghosszabbítja globális együttműködését a CUPRA és az FC Barcelona

A CUPRA és az FC Barcelona február 29-én megújította globális szövetségét, amelynek keretében továbbra is Barcelonából inspirálják a világot. A CUPRA 2029-ig, vagyis az elkövetkező öt szezon során is a klub hivatalos autós és mobilitási partnere, illetve hivatalos autója marad, miközben a klub összes professzionális sportágára kiterjeszti kapcsolatát.

A CUPRA martorelli központja adott otthont annak az eseménynek, amelynek alkalmával Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója és Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke bejelentette a megállapodás megújítását. A rendezvényen a klub különböző professzionális csapatainak játékosai is részt vettek: Robert Lewandowski (labdarúgás, férfi első csapat), Jana Fernández (labdarúgás, női első csapat), James Nnaji (kosárlabda, férfi első csapat), Miquel Feixas (teremlabdarúgás, első csapat), Domen Makuc (kézilabda, első csapat) és Matías Pascual (görhoki, első csapat).

A CUPRA egy még 2019-ben kezdődött együttműködés keretében újította meg székhelyvárosa egyik labdarúgóklubjával kötött megállapodását, amely a két márka közös értékein és közös jövőképén alapul. A fiatal tehetségek iránt az FC Barcelona minden professzionális csapatát jellemző elkötelezettség harmonikusan kapcsolódik a CUPRA lázadó szellemiségéhez, amellyel az autók szerelmeseinek az elektromos mobilitásra immár készen álló, új generációját szólítja meg.

"Mi, a CUPRA csapata, osztozunk az FC Barcelona, a világ legnagyobb klubja értékein. Mindkét szervezet szenvedéllyel áll a kihívások elé, győzelmi ambíciókat táplál és globális küldetéseként Barcelonából inspirálja a világot. A jövő és az új generációk iránti közös elkötelezettségünk alapjain egyedülálló kapcsolat alakult ki, amelyet nagy örömmel folytatunk. Globális szövetségünk megújulásával - a sportpályákon és az utakon egyaránt - továbbra is a status quo kihívóiként léphetünk fel, mi pedig tovább erősíthetjük azon törekvésünket, hogy a CUPRA valóban globális márkává válhasson" - fejtette ki Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója.

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke hozzátette: "Nagy örömmel tölt el minket, hogy 2029-ig meghosszabbíthatjuk, illetve az FC Barcelona minden professzionális csapatára kiterjeszthetjük a CUPRA márkával kötött megállapodásunkat. A Barça és a CUPRA rendkívüli csapatot alkotott az elmúlt évek során, amely most tovább erősödik, hogy győztes szellemiséggel nézhessen szembe a jövővel. A sport és az autózás világának közös kihívása, hogy mindenkor egészen a horizontig hatolva törekedjen a sikerre. E kihívást szem előtt tartva, nagy várakozással tekintünk az elkövetkező évek közös munkája elé egy olyan fiatal, vezető, globális és elkötelezett márkával, mint a CUPRA."

Több mint partnerség

Ezzel az új globális szövetséggel a CUPRA megújítja az FC Barcelona hivatalos autós és mobilitási partnereként, valamint hivatalos autójaként betöltött szerepét. A márka továbbra is globális partner marad, és az egyik hivatalos szponzorként lesz jelen az FC Barcelona létesítményeinek Barcelona Les Corts városrészében zajló Espai Barça átalakítási projektjében, valamint a Sant Joan Despí-beli Joan Gamper Sports City létesítményében működő Estadi Johan Cruyff stadionban.

A megállapodással a klub további sportágaira is kiterjed a szponzoráció köre, így - megőrizve a férfi és a női első labdarúgócsapatokkal kialakított kapcsolatát - a CUPRA 2029 júniusáig az FC Barcelona kosárlabda-, teremlabdarúgó-, kézilabda- és görhokicsapatának hivatalos szponzoraként is szerepel.

A márka és a klub globális megjelenését erősítve a 2024-es, 2025-ös és 2026-os Summer Tour során, valamint a csapatok elkövetkező három szezonbeli nemzetközi barátságos mérkőzésein a CUPRA-embléma megjelenik a férfi és női labdarúgók mezének jobb ujján. A CUPRA globális stratégiájának támogatása és a tehetségek iránti elkötelezettsége jegyében a vállalat a Barça Academy fő partnere lesz, amely együttműködés keretében a CUPRA a létesítmények nevében és márkahasználatában is megjelenik.

Barcelonából inspirálva a világot

A rendezvény vendégeit a CUPRA DarkRebel, a márka a 2023-as müncheni IAA kiállítás alkalmával bemutatott show-modellje, valamint a CUPRA Raval és a CUPRA Tavascan fogadta. Ezek az elektromos modellek a CUPRA azon vízióját, illetve jövőbeni terveit képviselik, amelyek ezen "új hősökkel" indítanak új korszakot.

A globális partnerség megújítására a 2023-as, a megelőző évit 50,9 százalékkal meghaladó 230 700 darabos kiszállítási rekordot követően került sor, miközben 2018-as alapítása óta a márka összesen immár több mint 530 ezer autóját adta át ügyfeleinek. Kulcsfontosságú piacain elért kiváló eredményeinek köszönhetően a CUPRA Európa egyik leggyorsabban növekvő autómárkájaként erősítette meg pozícióját.