Leon Competicion

Leon e-Racer

24.02.2021

Új korszak indul a CUPRA Born-nal

 

A CUPRA új korszakba kezd. Három évvel a terramari bevezetés után 2021 kulcsév lesz a vállalat életében, és lendületet ad átalakulásának. A hat plug-in hibriddel és az első 100% -ban elektromos modelljével, a CUPRA Born-nal bebizonyítja a piac számára, hogy az elektromosság és a teljesítmény tökéletes kombinációt jelent.

A vállalat harmadik évfordulója alkalmából a CUPRA csapat a CUPRA e-Garage virtuális platformjára lépett, hogy egy digitális eseményen bemutassa a jövőre vonatkozó terveit, amelyen jeles vendégek vettek részt, köztük Marc ter Stegen és Fernando Belasteguín nagykövetek, Mattias Ekström, Jordi Gené és Mikel Azcona autóversenyzők, valamint a Game of Thrones ügyvezető társproducere, Vince Gerardis.

A CUPRA itt van, hogy maradjon

Wayne Griffiths, a CUPRA elnöke az esemény indításakén elmondta: "A CUPRA ebben a három évben mindenkit meglepett, és a pandémia idején is még tovább növekedett. Ezek a remek eredmények bizakodóvá tesznek minket abban, hogy 2021-ben erősebben nyomuljunk; ebben az évben arra törekszünk, hogy megduplázzuk a 2020-as eladási mennyiséget, és elérjük a vállalat teljes volumenének 10% -át. "

2018-as létrehozása óta a CUPRA meghaladta az összes kezdeti várakozást azáltal, hogy 65 000 darabot adott el, és kétszámjegyű növekedést ért el. Az új termék kínálat bemutatásával és az egyedülállóan kifejlesztett első modell, a Formentor bevezetésével a CUPRA felgyorsította növekedését, és 2021 januárjában a leggyorsabban növekvő márkává vált, valamint a második egymást követő havi eladási rekordot ért el.

Három stratégiai pillér 2021-ben

A folyó évre vonatkozó céljainak elérése érdekében a CUPRA stratégiája három pilléren nyugszik: a termékskála elindítása a villamosítás felé; új terjesztési stratégia végrehajtása globális jelenlétének megerősítése érdekében; és új tapasztalatok révén folytatni a márka világának építését.

A villamosítás a CUPRA 2021-es növekedésének kulcsa lesz. A már piacon lévő CUPRA Leon, CUPRA Formentor és a CUPRA Ateca mellett a hat hibrid változattal a márka célja, hogy megerősítse jelenlétét Európában és beléphessen a legelektromosabb piacokra, mint Norvégia és Hollandia. A márka célja, hogy a Formentor teljes értékesítésének 50% -a plug-in hibrid változat legyen. A CUPRA bővíteni kívánja jelenlétét olyan nemzetközi piacokon is, mint Mexikó, Izrael és Törökország.

A vállalat bemutatta a CUPRA Formentor VZ5 modellt, egy speciális limitált kiadást 390 lóerővel, amelyből 7 000 darabot gyártanak, kiegészítve első exkluzív modelljének nyolc hajtásláncát. Világpremierjét követően Dr. Werner Tietz, a kutatásért és fejlesztésért felelős alelnök elmondta: "A CUPRA Formentor VZ5 a belsőégésű motor teljesítményének végső megtestesítője az autórajongók számára. A VZ5-tel elértünk valamit, amit sokan úgy gondoltak, hogy nem tudunk elérni. Ez az autó a mi koronaékszerünk, a versenypálya és a közút közötti híd egyik legjobb példája. Ez a bravúr, amelyet Mattias Ekström és Jordi Gené pilótáink segítettek létrehozni. "  Ekström és Gené mellett Mikel Azconát, a spanyol pilótát a márka csapatának harmadik tagjának igazolták a PURE ETCR-en, amely az első elektromos túraautó-verseny.

CUPRA Born: új korszak kezdődik

Wayne Griffiths szerint a CUPRA Born, mely a trendi, a modell megalkotásban is inspiráló barcelonai kerületről kapta nevét, sorozatgyártású modelljének elindítása a vállalat átalakulásának impulzusa lesz: "A CUPRA Born újdonság lesz az elektromos piacon egyedi kialakításával és teljesítményével. Ez a jármű hozzájárul a globális CO2 -kibocsátás csökkentéséhez és az európai célok teljesítéséhez. Ezzel az autóval, annak emocionális sportosságával kívánunk hozzájárulni Spanyolország és a világ villamosításához, és azt szeretnénk, hogy a fiatalok következő generációja részt vegyen ebben az átalakulásban. Ezért ezt a járművet előfizetéses szerződéssel is kínálják, havi díjjal, amely magában foglalja a jármű használatát és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat. "

Az autóvezetők új generációjának igényeire reagálva és a márka hatékonyabb és fenntarthatóbb értékesítési modelljének biztosítása érdekében a CUPRA második stratégiai pillére egy új terjesztési stratégia megvalósítása lesz. A CUPRA Born piacra dobása az ügynökségi modell bevezetését vonja maga után, egy olyan rendszert, amely megerősíti a kereskedői hálózat online jelenlétét. Ezenkívül a márka célja, hogy növelje az utakon való láthatóságát azáltal, hogy megnyitja a City Garage Üzleteket a világ legnagyobb városainak központi területein. A mexikóvárosi, hamburgi és barcelonai exkluzív üzletek megnyitása után a CUPRA az idei év második felében új City Garage üzlet megnyitását tervezi Münchenben.

Ezzel az új értékesítési modellel a CUPRA célja, hogy 2022 végére globális hálózatát 800 üzletre bővítse. Ezenkívül a vállalat azt tervezi, hogy értékesítési tanácsadói csapatát 1 000 CUPRA Masters-re növeli, akik a márka arcaiként központosítják a kapcsolatot az ügyféllel az első kapcsolatfelvételtől az autószervizig.

Az új terjesztési stratégiával a CUPRA Born megnyitja az ajtót az új nemzetközi piacok előtt, és növeli a márka jelenlétét a leginkább felvillanyozott országokban. 500 kilométeres hatótávolságával és stílusos kialakításával a márka azt reméli, hogy bővíti vásárlói körét, és meghódítja azokat, akik a legfejlettebb technológiát keresik, minimális környezeti terheléssel, mivel a modell egyes elemei újrahasznosított műanyagokból készülnek. A CUPRA Born felgyorsítja az elektromos átalakulást, miközben megőrzi az autó iránti szeretetet és az érzelmekre összpontosító vezetési élményeket. A CUPRA Born gyártását az év második felétől a németországi Zwickau gyárban kezdik meg. Sőt, Wayne Griffiths az előadás végén bejelentette, hogy a márka azon dolgozik, hogy a CUPRA Tavascan Electric Concept valósággá váljon.

Növekszik a CUPRA univerzum

A teljes termékpalettával és a globális disztribúciós hálózattal a CUPRA stratégiájának harmadik pillére új tapasztalatok generálása és új területekre való terjeszkedés, azzal a vízióval, hogy inspirálják a világot Barcelonából.

A CUPRA stratégiai, üzletfejlesztési és üzemeltetési igazgatója, Antonino Labate bemutatta a Wilson sportmárkával közösen létrehozott padel ütőt a World Padel Tour játékosának, a CUPRA nagykövetének, Fernando Belasteguínnak. Ezzel az ütővel, amellyel az argentin játékos néhány tornán profi pályán játszik majd, a cég be akarja mutatni részvételét a padel, Európa leggyorsabban növekvő sportágának bővítésében.

Ezenkívül Labate új együttműködést jelentett be a barcelonai székhelyű De Antonio Yachts, egy nagy teljesítményű hajókat tervező jachtcéggel. A két márka együtt dolgozott a D28 De Antonio CUPRA, a márka ikonikus színeiben megjelenő jacht kialakításán. A CUPRA ügyvezetője bejelentette, hogy a jövőben a két márka célja feltárni egy hibrid hajtású jacht létrehozásának lehetőségét.

Mivel az emberek és érzelmeik a márka stratégiájának középpontjában állnak, az esemény stílusos lezárásaként a CUPRA bemutatta az RPM video teaser nevű sci-fi tévés produkciót, amely 2101-ben játszódik, ahol az érzelmek tilosak, és lázadók egy csoportja küzd azért, hogy felébressze az emberiséget. A kedvcsinálóban olyan vezető színészek szerepelnek, mint Natalia Reyes, a legújabb Terminátor sztárja, Eduard Fernández spanyol színész a 30 Monedas sorozatból és a Goya díjra jelölt színésznő, Juana Acosta. A bejelentésben Vince Gerardis, a Game of Thrones és az RPM teaser ügyvezető társproducere jelent meg az Uria testvérek és Daniel Posada mellett az Infinito Studios-tól.