Leon Competicion

Leon e-Racer

23.02.2021

CUPRA Formentor VZ5

A VZ a spanyol veloz szóra utal, melynek megfelelői a magyarban a gyors vagy sebes szavak, és a tökéletesen adja vissza a CUPRA Formentor legerősebb változatainak karakterét. Nagy teljesítményű CUV, amely a spanyol Mallorca szigeten található Formentor-fokról kapta nevét, amely a Baleár-szigetek egyik legszebb és legvadabb területe.

 

A CUPRA Formentor VZ5 megsokszorozza ezeket a tulajdonságokat, annak érdekében, hogy a jármű maximális teljesítményt nyújtson az autórajongók számára. Az exkluzivitás pedig biztosított, mert az autót összesen 7 000 példányban gyártják majd.

A 390 lóerős öthengeres benzinmotor a CUPRA márka DNS-ének megtestesítője, amely kiemeli a márka jellemzőit és a teljesítményt.

 

A fejlett technikát jelentő és hangolható futóműnek a vezetési módokkal és a DCC Sliderrel történő párosítása, a progresszív kormányzással, valamint a fejlett gyors kapcsolású sebességváltó a 4Drive összkerékhajtási rendszerrel garantálja a dinamizmust, az érzelmi töltöttséget és a teljesítményt.

A fejlett technológiákat olyan külső formatervbe foglalták, amely átlépve az esztétika korlátain, a szénszálas részletek és az agresszívabb megjelenés felhasználásával - tökéletesen illeszkedik a VZ5 teljesítményközpontú karakteréhez.

 

Az utastér modern és sportos,  a CUPRA márka egyedülálló hangulatát adja. A belső tér csúcspontjai közé tartozik a CUPRA kormánykerék, valamint a 12 "-es információs rendszer a hozzá tartozó konnektivitási megoldásokkal.  Mindezek mellett további egyedi megoldást jelentenek a vadonatúj bőr CUPBucket ülések, amelyeket először mutatnak be a VZ5-tel.

Amikor az utak egyre forgalmasabbak, a biztonság és a kényelem is fontos szerepet kap. A vezetői asszisztens és biztonsági rendszerek köre azt jelenti, hogy a CUV kategóriájának egyik legpihentetőbb és legbiztonságosabb vezetését biztosítja.

 

"A CUPRA Formentor kiváló alapot ad egy olyan járműválaszték kifejlesztésére, melyek maximalizálják a vezetési élményt és a teljesítményt, valamint emelik a márka pozícióját. Közülük a VZ5 a legerősebb és legkifinomultabb változat, amelyet valaha készítettek, és meggyőződésem, hogy exkluzív teljesítmény-elemeivel az autórajongók álma lesz. "- mondta Dr. Werner Tietz, a CUPRA és a SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke.

A CUPRA Formentor, az első, egyedülállóan a márkának kifejlesztett jármű, a CUPRA 3. évfordulójára a CUPRA Formentor VZ5 világpremierjével lép a következő szintre.

 

Öthengeres szívet párosít a nagy teljesítményű CUV-hoz, még nagyobb dinamizmust, valamint még kifinomultabb és exkluzívabb élményt nyújtva. A CUPRA Formentor VZ5 célja egy még egyedibb ajánlat elérhetővé tétele.

A CUPRA Formentor már a CUPRA DNS-ének manifesztuma, amelyet úgy terveztek és alkottak meg, hogy olyan ikonikus modell legyen, amely ötvözi az innovációt, valamint az intuitív és dinamikus vezetési élményt. A Formentor VZ5 átlépi ezen attribútumokkal a határokat.

"Amikor a CUPRA 3. évfordulóját ünnepeljük, a Formentor VZ5 az elismert öthengeres benzinmotor használatával teszi emlékezetessé ezt az alkalmat, amely a nagy teljesítményét még kifinomultabb külsővel ötvözi annak érdekében, hogy a jármű az autók rajongóinak a maximális teljesítmény kifejezője legyen, - mondta Wayne Griffiths, a CUPRA és a SEAT elnöke.

A CUPRA Formentor VZ5 sportos formája a hátsó részre helyezett vizuális hangsúly és a motorháztető hossza kiemeli dinamikus arányait, és a szoborszerű forma alatt az öthengeres 2,5 literes TSI motor lapul, amely 390 lóerőt (287kW) és 480Nm nyomatékot szállít. Egy motor, amely maximalizálja az izgalmat a volán mögött.

Tökéletes eszköz arra, hogy a CUPRA 3. évfordulóját önálló márkaként ünnepelje, és folytatva a munkát ösztönzést jelentsen a CUPRA DNS-t magukénak tudó járművek létrehozására. Olyan járműveket megépítésére ösztönözzön, amelyek sokféleséget kínálnak, és függetlenül attól, hogy Ön rajongó vagy minden nap minden helyzetben kívánja vezetni, egyformán kívánatosnak találja..