Leon Competicion

Leon e-Racer

04.11.2020

Színekké alakítottuk a természetet

> A CUPRA Formentor exkluzív háromszínű, természet ihlette palettával rendelkezik: Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt és Graphene Grey

> A márka első CUV színpalettájának megtervezése három évig tartott, és több mint 800 különböző változat készült

28 gramm gyöngy kék, 25,2 fekete, 9,2 Crystal Silver, 1,5 fehér, 0,6 ibolya, egy kis csillogás és alumínium ... E mennyiségek mögött több mint három év munka, számtalan kísérlet és a vége, egy név: Petrol Blue. Attól a pillanattól kezdve, hogy a CUPRA tervezői elkezdték rajzolni a Formentor kezdeti vázlatait, a Color & Trim csapat elkezdett dolgozni azokon a színeken, amelyeket a márka első modelljén használni fognak. A CUPRA Formentorhoz hasonlóan egy autó szellemét számos elem határozza meg: kifinomultság, innováció, magával ragadó külső kialakítás ... és három exkluzív szín. Mindegyiknek története van, az ok, ami miatt létezik.

 DNS-kódolt színek.

A CUPRA Formentor színpaletta elkészítéséhez az első dolog, amit a Color & Trim tervezőcsapat Francesca Sangalli vezetésével tett, a márka lényegének, DNS-sének feltárása volt. Ez a márka első modellje, és szellemének alapjait le kellett rakni: kortárs design, sportos teljesítmény és egyedi stílus ... "A színek nagyon fontosak a márka karakterének azonosításához. Minden színnek megvan a maga személyisége, más hozzáállást fejeznek ki, és amelyeket az első CUPRA modellhez hoztunk létre, valódi identitást tükröznek "- mondja Francesca Sangalli, a Color & Trim Concept & Strategy vezetője.

A természet ihlette.

Az ötletek egy új szín kialakításához, amely egyértelműen azonosul az értékekkel, számos inspirációs forrásból származhatnak. Ebből az alkalomból textúráival, hangulataival és formáival a természet volt a múzsa a színre váltott kreativitás felszabadítására. "Sok ihletet a természet és az azt alkotó elemek adnak. Újra létrehoztuk az ásványok, a kövek, a Föld, sőt a minket körülvevő környezetünk színét is "- mondja Sangalli.

A matt tónusok eleganciája.

Mindegyik színt pigmentek és más anyagok, például alumínium vagy csillám keverésével terveztük a kívánt hatás elérése érdekében. Ily módon többé-kevésbé fémes, gyöngyház és matt felületet értünk el, amelyek a Formentor esetében az exkluzív Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt és Graphene Grey. Egy milligrammal több vagy kevesebb fehér illetve több vagy kevesebb fény hozzáadása a keverékhez teljesen  más színű keveréket eredményez.

"Annyi árnyalatot készítettünk ugyanabból az árnyalatból, hogy megkapjuk a Magnetic Tech Mattet, hogy néha nehéz volt megkülönböztetni őket, de azt akartuk, hogy ez a felület kőnek tűnjön. Végül ezt úgy sikerült elérnünk, hogy nagy fémes részecskéket adtunk hozzá, melyek durva kő megjelenését kölcsönöznek a színnek. Színné alakítottuk a természetet"- fejezi be Francesca.

CUV-esszencia.

A CUPRA új színkódjainak létrehozása mellett kulcsfontosságú volt, hogy ennek a modellnek különleges karaktert adjunk. "Nagyon fontos, hogy dolgozzunk azon a hatáson, amelyet a színnek szeretnénk adni. A CUPRA Formentor autó rengeteg felülettel és feszes vonallal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a különböző színek attól függően érzékelhetők, ahogy a fény rájuk világít. Ezek a színek élnek "- mondja Jordi Font, a Color & Trim fejlesztési vezetője. A külső és a belső tér összhangban van, kombinációik és részletek rézben vannak kifejezve. Az új CUPRA Formentor teljes színpalettája még hat színt tartalmaz: Desire Red, Dark Camouflage, Midnight Black, Urban Silver, Magnetic Tech és Nevada White.

Három szín, három inspiráció Francesca számára

Petrol Blue Matt - Ez a CUPRA azonosító színe. A márka sportos, mégis kifinomult DNS-ét képviseli. Matt felülete intenzív, technikai jelleget ad a színnek.

Magnetic Tech Matt - Azt akartuk, hogy a felülete olyan legyen, mint a kő. Fémes részecskéi robusztus megjelenést kölcsönöznek neki. Ez a természet a legjobb formájában

Graphene szürke - Leegyszerűsítve: olyan, mint egy szénatomréteg. Egyszerre szerettünk volna lapos, mégis merész karaktert adni neki