Leon Competicion

Leon e-Racer

A CUPRA feszegeti a határokat az elektromos városi jármű eddigi legradikálisabb értelmezésével. A versenyautó ötvözi a tisztán elektromos jelleget, a fenntarthatóságot, teljesítményt és a virtuális világ izgalmas esztétikáját. A CUPRA UrbanRebel Concept felvillantja a 2025-től elérhető városi elektromos járművek dizájnvilágát.

A CUPRA DNS-ében van a verseny, ezért döntött úgy a vállalat, hogy merész és karakteres megjelenésű versenyautóként mutatja be elképzelését, 100%-ban elektromos városi járművét, a CUPRA UrbanRebel Concept modellt.

"A CUPRA UrbanRebel Concept újraértelmezi a vállalat teljesen elektromos városi járművét, amelynek bemutatóját 2025-re tervezzük. A versenyszellem hatja át a leendő utcai jármű dizájnnyelvét, és nyújt majd inspirációt annak megalkotásához" - nyilatkozta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója. "Az elektromos városi jármű nem csupán a vállalat, hanem a teljes Volkswagen Csoport számára is kulcsfontosságú stratégiai projektnek tekinthető, mivel célunk, hogy Martorellben évente több mint 500 000 elektromos városi járművet gyártsunk a Csoport különböző márkái számára. Az elektromos városi jármű demokratizálja az elektromobilitást, és elérhetővé teszi azt a mindennapi ember számára.

A CUPRA UrbanRebel Concept a 100%-ban elektromos városi jármű dizájnalapjaira épül, bemutatója 2025-ben várható. Az országúti változat ötvözi majd a lélegzetelállító dizájnt és az elsöprő dinamikát - mindezt a Volkswagen Csoport rövid MEB platformjára alapozva.

A jármű a márka forradalmi megújulását képviseli egy progresszívebb dizájnnyelv irányában, miközben megőrzi a CUPRA modellre jellemző értékeket: sportosságát és karakteres megjelenését. Az eredmény egy szokatlan és egyedi márka.

Szenvedélyes és határozott

"A CUPRA UrbanRebel Concept bizonyos játékosságot kölcsönöz a versenyautó megjelenésének, előrevetítve ezzel a vállalat radikális interpretációját a városi elektromos járműveket illetően" - mondta Jorge Diez, a CUPRA dizájnért felelős igazgatója. "A dizájn minden egyes kontúros vonalát és ívelt felületét olyan karosszéria-mintázat teszi élettelivé, amely kinetikus részecskék segítségével a mozgás illúzióját kelti, ahogy a fény végigsiklik rajta."

A versenyautót mintázó verzió kihatással lesz az elektromos városi jármű országúti változatára, az alapvető elemek megfelelő hangsúlyozása ugyanakkor a járműnek még inkább rebellis jelleget hivatott kölcsönözni.

A CUPRA UrbanRebel Concept gyökere a CUPRA dizájnfilozófiájáig nyúlik vissza: a szenvedélyes eredeti dizájn kimagaslik környezetéből merészen sportos vonalainak köszönhetően, kifejező, nemsemleges karakterével az elektromos korszak fókuszában.

 

Ez egyértelműen megjelenik a CUPRA UrbanRebel Concept dizájn-identitásában:

-         Elöl a negatív felület cápaorrot formál. Ezt az elülső területet a jellegzetes új, háromszög formájú fényszóró is kiemeli.

-         A körbefutó ablak-grafika sisakformát vizualizál a CUPRA Tavascan Concepthez hasonlóan, folytonosságot teremtve a teljes járművet körülvevő ablakok között, ezzel egy szinte lebegő tető érzetét keltve.

-         Az oldalsó részt szemlélve feltűnnek a jármű sportos arányai: a tornádó vonal (a C oszloptól az első ajtóig) átlós dinamikájával feszültséggel teli kontrasztot teremt. Az UrbanRebel Concept hátsó része sportos vállakat idéz, a CUPRA Formentornál látott dizájn újraértelmezéseként.

-         A vízszintes arányoknak köszönhetően a hátsó rész ikonikus megjelenést kapott. Ráadásul a nagy méretű spoiler, amely mintegy "kikacsintás" a virtuális világban látott versenyautókra, negatív felületével a járműnek hangsúlyos és merész külsőt kölcsönöz.

Teljes hossza 4080 mm, szélessége 1795 mm és 1444 mm magas - a jövő elektromos városi járművének arányai a versenyautók világát idézik.

A CUPRA UrbanRebel Concept 250 kW állandó teljesítményt és akár 320 kW csúcsteljesítményt tudhat magáénak. Állóhelyzetből mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre. 

A CUPRA UrbanRebel Concept a tiszta elektromos jelleget, a fenntarthatóságot és a teljesítményt ötvözi a digitális korszak izgalmas esztétikájával, felvillantva a vállalat 2025-től elérhető elektromos városi járműveinek dizájnvilágát.

A cég a müncheni Nemzetközi Autókiállításon, a CUPRA City Garage előzetes megnyitóján rántja le a leplet a CUPRA UrbanRebel Conceptről.