Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer

08.04.2022

A természetben született

100%-ban elektromos

A természetben született

A CUPRA Born keresztülhajt a finnországi Rovaniemi hatalmas kiterjedésű, hideg tájain. Mindkettőben sok a közös elem - a CUPRA első, teljesen elektromos hajtású autóját az olyan  szélsőséges  természeti környezet ihlette, mint amilyen az északi sarkkörön található. A CUPRA Born most Lappföldön halad, és készen áll arra, hogy átélje az őt inspiráló vadon izgalmát  anélkül, hogy megzavarná a természetet.

A természet legjobb formájában. Miközben a CUPRA Born a jeges lappföldi tájakon halad, eggyé válik az autó a természettel. A Barcelonában tervezett, az  első tisztán elektromos hajtású CUPRA-t ugyanis a természet ihlette. "A CUPRA formatervét a természet ihlette. Nem a maga idilli változatában, hanem a kevésbé meghatározott formában: kő, fa, ásványok... Holisztikus, mindent átfogó élményt teremtettünk, ahol minden ugyanazt a történetet meséli el" - mondja Francesca Sangalli, a CUPRA Color&Trim csapatának vezetője.

Az északi fény színe. A CUPRA Born kiemelkedik a jégből és a hóból az Aurora Blue (Hajnali kék)  színnel, amelyet kizárólag ehhez a modellhez alkottak meg, és amelyet az északi fény, a természet egyik legszebb jelensége ihletett. "A CUPRA-nál a természetet mi színekbe öntöttük" - mondja Francesca. A sarkkörön, ahol a CUPRA Born halad, a sötét égbolt évente akár 200 éjszakán át ezzel a dinamikus színjátékkal világít.

A természet hangja. A CUPRA Born csendben halad, de mivel szükség volt a fenntartható filozófiához illő hangra,  a CUPRA tervezői és mérnökei egy exkluzív hangot alkottak hozzá, amely olyan természetes hangokon alapul, mint a levelek zizegése, a kavics ropogása vagy a szél fújása. "Csodálatos hangzást értünk el, fémes hangokkal, illetve a fa nyugodt, lágy melegségével. Mellettük ott van a réz, amely sok fényt generál, és ami tényleg egy nagyon természetes élményt ad." - mondja végezetül  Francesca. Ez a hangzás beleolvad a rovaniemi vidék nyugodt  csendjébe.

Felvillanyozó hideg. Leszáll az éjszaka, a hőmérséklet lecsökken. A hó megfagy az úton, de a CUPRA Born folytatja útját anélkül, hogy érezné a hideget, vagy veszítene erejéből, köszönhetően azoknak az arányoknak, amelyek nagyobb tapadást biztosítanak. Fényszórói megvilágítják az utat az erdő sötétjében. A CUPRA Born visszatér természetes  gyökereihez, az eredetéhez, és talán ma este megpillanthatja az északi fény, a fehér éjszakák  színpompáját.