Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer

19.07.2022

Ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítést ért el a CUPRA Born, a márka első tisztán elektromos modellje

A CUPRA Born - amely a márka első tisztán elektromos modelljeként szolgál érzelemdús formavilággal és érzékeny reakciók jellemezte, tekintélyes teljesítménnyel - ötcsillagos biztonsági minősítést szerezve folytatta a vállalat Euro NCAP biztonsági tesztek során elért kiváló eredményeinek sorát.

Mindez jelentős eredmény a CUPRA Born számára, amely immár szintén "ötcsillagos" autóként csatlakozhat a CUPRA Formentor és a CUPRA Leon sorozatokhoz, s amely újból bizonyította a márka korszerű menetteljesítmények és maximális biztonság együttese jellemezte járművek iránti elkötelezettségét - ám ezúttal már egy tisztán elektromos hajtásrendszerű modell formájában.

"A CUPRA nem csupán érzelmekkel szeretné megtölteni az elektromos autók világát, hanem a legmagasabb színvonalú biztonsági előírásokat is képviseli a piacon" - hangsúlyozta Dr. Werner Tietz, a CUPRA kutatás-fejlesztési ügyvezető alelnöke. "A CUPRA Formentor és a CUPRA Leon révén már korábban is bizonyítottuk ezt, most pedig a CUPRA Born ötcsillagos minősítése jelzi a biztonság iránti elkötelezettségünket."

Biztonsági rendszerek széles választéka

A CUPRA Born sikere a biztonsági rendszerei széles palettájának is köszönhető. Ezek között szerepel az Automatikus vészfékrendszer (Autonomous Emergency Braking), a Közlekedési táblák felismerő funkciója (Traffic Sign Recognition), a Menetasszisztens (Travel Assist), a Távfény-asszisztens (Light Assist) és a Proaktív asszisztens (Pre-Crash Assist). Mindezt - a szériafelszereltséghez tartozó első Központi légzsákkal (Central Airbag) együtt - összesen hét légzsákkal, a Jármű-, gyalogos- és kerékpáros-észleléssel (Vehicle, Pedestrian & Cyclist Detection), a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztenssel (Emergency Steering Assist) és az Útkereszteződés-asszisztenssel (Junction Assist) kiegészített Front Assist rendszerével, valamint a Sávtartás-asszisztenssel (Lane Assist) és a Vészhívás funkcióval (Emergency e-Call) tovább bővítve, a CUPRA Born a jelenleg rendelkezésre álló egyik legbiztonságosabb autó, még az Euro NCAP legújabb és még szigorúbb teszteljárásai szerint is.

A járművek, gyalogosok és kerékpárosok észlelésén túl a Front Assist a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztens (Emergency Steering Assist) és az Útkereszteződés-asszisztens (Junction Assist) technikáit is magában foglalja. A Front Assist beavatkozásakor - a vezető az akadály kikerülésére tett első kormánymozdulatát követően - a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztens célzott kormányzási és fékezési beavatkozásokkal segíti megtalálni az optimális kikerülési pályaívet.

 

A CUPRA Born a piac legbiztonságosabb autói között

A CUPRA Born minden vizsgált területen produkált kedvező eredményei - Felnőtt-utasvédelem (Adult Occupant) 93 százalék, Gyermek-utasvédelem (Child Occupant) 89 százalék, A Gyalogosvédelem (Vulnerable Road User) 73 százalék, Biztonsági segédrendszerek (Safety Assist) 80 százalék - egyaránt jól mutatják, hogyan segítette e modellt rendszerei széles palettája kiváló minősítése elérésében.

Amióta az Euro NCAP újraértékelte tesztelési eljárásait, a CUPRA keményen dolgozik annak érdekében, hogy járművei továbbra is magas értékeket érjenek el. A CUPRA Born csatlakozása a CUPRA Formentor és a CUPRA Leon ötcsillagos minősítéséhez szintén a márka lehető legbiztonságosabb járművek iránti elkötelezettségét bizonyítja.