Leon Competicion

Leon e-Racer

CUPRA Elektromos járművek

Elektromos autó - A jövő járműve?

 

Tudtad, hogy az elektromos járművek már az 1900-as években fontos szerepet játszottak a városi közlekedésben? A belső égésű motorok építésének előrehaladása és a töltőállomások sűrű hálózatának kialakulása azonban ismét kiszorította őket. De csak mostanáig! Egy tisztán elektromos autó háromszor, akár négyszer hatékonyabb, mint egy hagyományos gépjármű. Az elektromos járművek lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak. A gyártás, az üzemeltetés, az energiaellátás és az ártalmatlanítás során a CO2-kibocsátás akár 75%-kal alacsonyabb, mint a belsőégésű motoros járműveké. Ezen felül, az akkumulátor ellátásához szükséges energia megújuló erőforrásokból nyerhető, például szél- és vízenergia, napenergia és biomassza. Tehát ha egy olyan elektromos autó mellett döntesz, mint a CUPRA Born, akkor az elektromobilitás révén jót tehetsz a környezetünkért.

CUPRA Born: Az új generáció elektromos autója

 

A CUPRA Born - az első tisztán elektromos autó a CUPRA-tól. Mit várhatsz tőle? A sportosság környezettudatossággal párosul. Modern funkciókat tartalmaz, mint például az e-Boost funkció, amely segítségével egy gombnyomással 231 LE-re növelheted elektromos autód teljesítményét. A dinamikus fenntarthatóság óriási innovációval párosulva. A CUPRA Born akkumulátora bárhol tölthető, akár 548 kilométeres távot is megtehetsz vele. Amikor lemerül az akkumulátor, az elektromos autót az intelligens Power2Go by Moon töltőkábellel lehet feltölteni. Ez a töltőkábel államilag támogatott, csatlakoztatható a CUPRA Bornhoz és sok másféle áramforráshoz. A feltöltés után nem kell mást tenned, mint beugrani az újrahasznosított tengeri műanyagból készült kagylóülésekbe, és elindulni.

CUPRA e-HYBRID járművek 

 

Nem szeretnél teljesen elektromos járművet vezetni, de élveznéd a hibrid hajtás előnyeit? Akkor vess egy pillantást CUPRA e-HYBRID modelljeinkre. A CUPRA Leon e-HYBRID, a CUPRA Leon Kombi e-HYBRID és a CUPRA Formentor e-HYBRID modelleknél választhatsz, hogy az elektromos motort kihasználva tisztán elektromosan vezeted autód, vagy inkább a belső égésű motorját használod. Mivel minden jármű plug-in hybrid, a CUPRA Wallboxon keresztül is kényelmesen töltheted őket.

Gyakori kérdések az elektromos autókról

Mik az elektromos autó előnyei

Az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és a környezetbarát működés az elektromos autók két nagy előnye. Emellett a lágy, zökkenőmentes és szinte hangtalan vezetési élmény is említésre méltó. Egyes, speciális akkumulátorral felszerelt modellek olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint például az e-Boost funkció, amely segítségével egy gombnyomással növelhető a jármű teljesítménye. A viszonylag egyszerű felépítésű elektromos motorok pedig a belsőégésű motorokhoz képest nagy teljesítményt nyújtanak. Végül, de nem utolsó sorban, az elektromos autók hosszú élettartamúak és alacsony a karbantartási igényük.

Hogyan tölthetem fel az elektromos autómat?

A CUPRA Wallbox segítségével otthon is, útközben pedig bármely töltőállomáson feltöltheted a CUPRA Born-t. Az Easy Charging alkalmazásnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megtalálhatod a legközelebbi töltési pontot. Ha beszerzed a Moon Power2Go töltőkábelt, akkor egy mobil Wallbox mindig nálad lesz, mert a Power2Go töltőkábel a külső töltőpontok töltési teljesítményét a CUPRA Bornhoz igazítja.

Minden nap kell töltenem az elektromos autómat?

A töltés gyakorisága attól függ, hogy mennyit vezetsz. Az akár 548 kilométeres hatótávval számos utat megtehetsz töltés nélkül.

Mehr anzeigen