Leon Competicion

Leon e-Racer

CUPRA e-HYBRID járművek

CUPRA e-HYBRID járművek: elektromos innováció maximális teljesítménnyel 

 

A CUPRA e-HYBRID járműveivel eldöntheted: tisztán elektromosan szeretnél vezetni vagy inkább a belsőégésű motort használnád? A hibrid hajtásnak köszönhetően mindkettő lehetséges. Minden olyan útvonallal, amelyet teljesen elektromosan teszel meg, határozottan csökkentheti a károsanyag-kibocsátást. Minden plug-in hybrid modell a CUPRA Wallboxon keresztül is tölthető. Ezen felül hosszú távon üzemanyagköltséget is megtakaríthatsz egy hibriddel, valamint egyedülálló gyorsulásérzetet is kínál. A továbbiakban láthatod a CUPRA e-HYBRID modellek összehasonlítását. 

CUPRA Leon e-HYBRID

 

A CUPRA Leon e-HYBRID teljesen elektromos hatótávja 62 km. A töltési folyamattól függően a motor töltése körülbelül négy órát vesz igénybe. A hibrid autó töltési folyamatát akár távolról is vezérelheted a fali dobozon, a CUPRA Chargeren keresztül. Közúton a CUPRA Leon e-HYBRID dinamikus városi vezetési élménnyel nyűgöz le. A 245 LE teljesítményével zökkenőmentes vezetést garantál. Kiválaszthatod a neked megfelelő, egyedi szín és keréktárcsa kombinációt is. Az átgondolt belső kialakítás biztosítja a maximális kényelmed. A 10,25"-es digitális műszerfal és a kagylóülések csak két példa a beltér számos lenyűgöző tulajdonsága közül.

CUPRA Leon Kombi e-HYBRID

 

Mint minden CUPRA hibrid modell, a CUPRA Leon Kombi e-HYBRID is kábellel tölthető hibrid. Ez azt jelenti, hogy feltöltheted a hibrid autó akkumulátorát a rekuperációs folyamaton és az elektromos hálózaton lévő csatlakozón keresztül is. A hibrid kombi akár 245 LE-vel hasíthat, elegáns stílusával pedig elejétől a végéig megigézi a tekinteteket. A teljes LED fényszórók mutatják a helyes utat, a 19"-os könnyűfém keréktárcsák pedig biztonságos és esztétikus vezetést biztosítanak. Az e-HYBRID sportos kialakítása és a Brembo fékek optimális erőelosztást és nagyobb fékerőt is biztosítanak. Az 1450 literes csomagtartóban pedig minden bőven elfér.

CUPRA Formentor e-HYBRID

 

A CUPRA Formentor e-HYBRID a CUPRA hibrid modelljei közül kiemelkedik kifinomult kialakításával. A dinamikus hátsó spoiler és az elől megnövelt légbevezető nyílásai erőteljes megjelenést kölcsönöznek a járműnek, ugyanakkor előkelőnek és egyedinek tűnik a kidolgozott vonalaknak köszönhetően. A CUPRA Formentor e-HYBRID 7 fokozatú, közvetlen kapcsolású sebességváltóval van felszerelve. Kényelmesen töltheted a járművet a megfelelő fali doboz segítségével, valamint irányíthatod és figyelemmel kísérheted a töltési folyamatot okostelefonoddal. Teljesen feltöltött állapotban a jármű teljesen elektromos hatótávolsága akár 58 km is lehet. Az innovatív dizájn és az akár 245 LE-s teljesítmény ötvöződik a Formentor e-HYBRID autóban.

Gyakran ismételt kérdések az e-hybrid autókkal kapcsolatban

Mit jelent valójában a hibrid?

A hibrid autók különböző hajtásrendszereket egyesítenek egy járműben. A legtöbb esetben ez egy benzinmotor és egy villanymotor kombinációja. A dízelmotort ritkán kombinálják elektromos motorral. Attól függően, hogy az e-HYBRID akkumulátora mennyire van feltöltve, választhatsz a teljesen elektromos vagy hagyományos belső égésű motor közül.

Miért válasszak hibrid autót?

A tempós gyorsulás és az alacsony üzemanyag-fogyasztás csak kettő az e-HIBRID előnyei közül. A belső égésű motor többletteljesítménye elektromos energiaként tárolódik egy akkumulátorban. A fékezéskor felszabaduló energia pedig a hibrid autó akkumulátorát is tölti. A tárolt elektromosság ezután meghajtja a villanymotort, miközben a beépített szoftver folyamatosan kiválasztja az optimális üzemmódot. Az akkumulátor töltöttségi állapotától függően ezután akár teljesen elektromosan, akár belső égésű motorral vezethetsz. Teljesen elektromos üzemmódban csökkentheted a károsanyag-kibocsátást, és kímélheted a környezetet.

Mi az a plug-in hybrid?

A plug-in hybrid elsősorban külső áramforrással tölthető. Az akkumulátor optimális töltése a CUPRA Wallbox segítségével érhető el. A rekuperáció további energiát biztosít vezetés közben.

Hogyan használható a CUPRA Wallbox a plug-in hybridhez?

A CUPRA Wallboxon keresztül gyorsan, biztonságosan és egyszerűen feltöltheted plug-in hybrid járműved. A 12 V-os aljzaton keresztüli töltést csak kivételes esetekben javasoljuk. A CUPRA Wallbox megvédi az elektromos hálózatot a túlterheléstől. A CUPRA e-Managerrel pedig mobiltelefonoddal bármikor és bárhonnan vezérelheted a töltési folyamatot.

Plug-in hybrid, mild hybrid vagy elektromos autó?

Míg az elektromos autó teljesen elektromos, addig a mild hibridek és a plug-in hibridek a fent leírtak szerint benzin- vagy dízelmotort és villanymotort kombinálnak. A mild-hibrid autók különösen alkalmasak városi közlekedésre, mivel gyakran indulnak és állnak meg, így az autó akkumulátora mindig tud tölteni. Az e-hybrid különösen gazdaságos a városban. A plug-in hibridet konnektoron vagy fali dobozon keresztül is töltheted.

Mehr anzeigen