Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer

CUPRA Raval

A városi elektromos autó, amely ellent mond a szabályoknak és valódi érzelmeket vált ki.

2025-ben a CUPRA piacra lép a Raval modellel, ami a márka első elektromos városi kisautója, és amellyel a CUPRA túlmutathat a hagyományos határokon. A CUPRA Ravalt, amely korábban UrbanRebel néven lett bemutatva, egy lázadóbb világra tervezték és fejlesztették. Nevét tisztelgetésként a Barcelona szívében található Raval negyed után kapta.

Az elsőkerék-hajtású, elektromos városi kisautó a Volkswagen-csoport "MEB Small" platformjára épül, amely ugyanakkor valódi érzelmeket kiváltó, nagy teljesítményű, teljesértékű városi járművet biztosít.

A 4,03 méter hosszú modell élen jár a fenntarthatóság terén, hiszen a fejlesztések során beépített, modern újrahasznosított polimerek és bio alapanyagok az elérhető határokat feszegetik, miközben környezettudatosabb közlekedési lehetőséget kínálnak.

A 3D nyomtatási és 3D kötési folyamatok parametrikus tervezéssel történő kombinálása nem csak a modell teljesítményét, de az értékének megítélését is magasabb szintre emeli.

Start Video

A külső és a belső kialakítás egyaránt könnyű szerkezetű, amely hozzájárul ahhoz, hogy a 226 lóerős (166 kW) villanymotor és az akkumulátorcsomag hajtásával a városi e-autó mindössze 6,9 másodperc alatt gyorsuljon 100 km/órás sebességre, és 440 km-es maximális hatótávot biztosítson.

A Barcelonában tervezett és fejlesztett CUPRA Raval 2025-ben kerül piaci bevezetésre. A tervek szerint a gyártás Martorellben lesz, miután a spanyol kormány jóváhagyja az elektromos és plug-in hibrid járművekre vonatkozó PERTE-támogatási programját.

"Számunkra a CUPRA Raval több, mint egy autó. Érzelmes, szexi, szórakoztató és nem utolsó sorban megfizethető. Ez az a modell, amely lehetőséget nyújt az új, "Z" generáció számára, akik valami mást keresnek: egy városi, lázadó és 100%-ban elektromos autót, amely elérhetővé teszi mindenki számára a városi elektormobilitást." - foglalta össze Wayne Griffiths, a CUPRA elnöke, miután bejelentette, hogy az egykor UrbanRebel koncepciónéven bemutatott modell hivatalos elnevezése CUPRA Raval lesz.