Leon Competicion

Leon e-Racer

Modellek

új
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Ateca
új
CUPRA
Új Formentor
új
CUPRA
Új Leon
új
CUPRA
Új Leon Kombi
új
CUPRA
Born
CUPRA Racing
Leon Competicion
CUPRA Racing
Leon e-Racer

Teljesen elektromos koncepció-SUV

Világpremier: a CUPRA Tavascan

  • Az első teljesen elektromos kupé SUV modellünk
  • Két motor együttesen 225 kW teljesítményt nyújt mind a négy kerék számára
  • A 77kWh-s lítium-ion akkumulátornak köszönhetően egyetlen töltéssel akár 450 kilométer megtételére képes

 

"Már bebizonyítottuk technológiai képességeinket azáltal, hogy kifejlesztettük a világ első 100% -ban elektromos túraautóját, a CUPRA e-Racer-t. A teljesen elektromos CUPRA Tavascan koncepció bemutatásával ezt az elképzelést lefordítottuk az utca nyelvére és bebizonyítjuk, hogy a teljesítmény lehet elektromos"- mondta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója.

 

Megnyerő külső

  A jármű külső elemei összehangolják a teljesítményt és a hatékonyságot. A CUPRA Tavascan Electric Concept kifinomult metálfényezése kiemeli a külső megjelenést, a karbon és a réz részletek hangsúlyozzák kifejező megjelenését. A megvilágított CUPRA logó kiemeli az autó elektromos személyiségét, és alacsonyan helyezkedik el a szellőzők között, melyek pedig lehetővé teszik a levegő sima áramlását a karosszéria fölött, vagy belsőleg az akkumulátor hűtéséhez. Ez a tanulmányautó egyik meghatározó eleme. A 22" könnyűfém keréktárcsák úgy lettek tervezve, hogy minimálizálják a légellenállást, és lehetővé tegyék a kupé SUV siklását.

  Kibocsátás hiányában a hátsó részen a diffúzor funkcionális aerodinamikát biztosít, ugyanakkor teljesítmény-érzetet teremt, amelyet tovább erősít az elegáns, teljes szélességben végigfutó hátsó lámpa, amely kiemeli a jármű szélességét, és magában foglalja a CUPRA logót.

Nyugodt belső tér

 A tanulmányautó belső tere a stílus és a funkcionalitás ötvözete, az autó külső művészi vonalai és aerodinamikája visszatükröződik. A CUPRA Tavascan szénszálas struktúrája úgy lett tervezve, hogy könnyed utasteret biztosítson. A LED-es szórt világítás az utasok számára egy nyugodt teret biztosít az erőteljes autóban.

A belső tér az igényeknek megfelelően változtatható, és megformázott 3D hatású bőrrel bevont kagylóülésekkel, illetve beépített hangszórókkal és okostelefonnal való összekapcsolhatósági megoldásokkal lett felszerelve. A 12,3 hüvelykes lebegő digitális műszerfal minden szükséges információval ellátja a vezetőt, míg a 13 hüvelykes infotainment kijelző akár az utas felé is fordítható a jobb betekintési szög elérésének érdekében.

Megállíthatatlan teljesítmény

A teljesen elektromos kupé SUV 100%-ban elektromos erőátvitelt, erőteljes aerodinamikai megoldásokat és nulla kipufogógáz-kibocsátást kínál.

Két motor - az egyik az első tengelyre, a másik a hátsóra építve - együttesen 225 kW teljesítményt nyújt mind a négy kerék számára. A 77kWh-s lítium-ion akkumulátor segítségével - mely a jármű padlólemezébe került- a CUPRA TAVASCAN tanulmányautó egyetlen töltéssel akár 450 kilométer megtételéhez szükséges energiát képes tárolni.

Az új CUPRA Tavascan tanulmányautó kellően bátor, hogy újradefiniálja a személyautók jövőjét.