Leon Competicion

Leon e-Racer

E-Mobilitás
VILLANYMOTORJAINK
VILLANYMOTORJAINK
TÖLTÉS OTTHON
TÖLTÉS NYILVÁNOS TÖLTŐHÁLÓZATON
CUPRA PLUG & CHARGE
MAXIMÁLIS ELEKTROMOS HATÓTÁVOLSÁG
ELŐNYÖK
CUPRA CONNECT
CUPRA E-MOBILITÁS GYIK

ELEKTROMOS ERŐ.
CUPRA STÍLUSBAN.

Valódi innováció CUPRA teljesítménnyel és az elektromobilitás előnyeivel: Fedezze fel a CUPRA valamennyi elektromos és plug-in hybrid modelljét!

CUPRA Tavascan

Hatótávolság
akár 517 km

CUPRA Born

Hatótávolság
akár 552 km

CUPRA Leon Plug-in hybrid

Hatótávolság
akár 100 km
Fedezze fel a CUPRA Leon Plug-in hybrid modellt!

CUPRA Leon Kombi Plug-in hybrid

Hatótávolság
akár 100 km

CUPRA Formentor Plug-in hybrid

Hatótávolság
akár 100 km

CUPRA Tavascan

Hatótávolság
akár 517 km

CUPRA Born

Hatótávolság
akár 552 km

CUPRA Leon Plug-in hybrid

Hatótávolság
akár 100 km
Fedezze fel a CUPRA Leon Plug-in hybrid modellt!

CUPRA Leon Kombi Plug-in hybrid

Hatótávolság
akár 100 km

CUPRA Formentor Plug-in hybrid

Hatótávolság
akár 100 km

Villanymotorjaink

A plug-in hybrid benzint és elektromos áramot is használ a meghajtásához, míg a tisztán elektromos modellek 100%-ban akkumulátorral működnek.

Plug-in hybrid (PHEV)

Teljes elektromos kapacitás lehetősége a CUPRA plug-in hybrid autókhoz a 10-15 kWh teljesítményű akkumulátornak köszönhetően. Töltés hálózati csatlakozóval vagy töltőállomáson akár 100 km-es, teljesen elektromos hatótávolságig**. A plug-in hybrid normál égésű üzemmódba állítható, amíg az akkumulátor fel nem töltődik. Élvezze a tisztán elektromos meghajtást rövidebb utakon és ingázáskor, a teljes hibrid meghajtást pedig a hosszabb utakon.

Elektromos autó (BEV)

100% elektromos teljesítmény károsanyag-kibocsátás nélkül. A villanymotorok nem igényelnek fosszilis tüzelőanyagot, és egy vagy több akkumulátorral működő motor hajtja őket. Töltse fel az akkumulátort otthon vagy egy töltőállomáson, és élvezze a tisztán fenntartható teljesítmény új korszakát.

Töltés otthon

Az otthoni töltés még soha nem volt ilyen egyszerű. Élvezze a lehető leggyorsabb töltési megoldásokat a CUPRA töltőberendezéseivel.

Egyszerű töltés mindenhol

Gyors, kényelmes, rugalmas. Töltés otthon vagy nyilvános töltőállomásokon.

Töltési idő

A CUPRA modellek CUPRA Charger töltővel mindössze 3 óra 40 perc alatt teljesen feltöltődnek****. Így elég ideje marad, hogy élvezze az elektromos mobilitás szabadságát.

Töltési lehetőségek

Mindenki számára megfelelő töltési lehetőség, az elérhető három opció - otthoni, közterületi gyors AC és villám DC töltések - közül mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

TÖLTÉS NYILVÁNOS TÖLTŐHÁLÓZATON

Bárhová is utazik, több mint 500 000 nyilvános töltőponthoz férhet hozzá egész Európában, amelyek kedvező helyeken találhatók, így egyszerűen feltöltheti CUPRA modellét.

Töltés útközben

A nyilvános töltőállomások száma évről-évre folyamatosan növekszik. Az elektromos autók infrastruktúrájának átalakulása révén ma már a belvárosokban és azok környékén is találhatók töltőállomások: szállodák, parkolók és benzinkutak közelében.

Easy Charging

A CUPRA Easy Charging alkalmazásának köszönhetően még egyszerűbb a nyilvános töltőállomások használata. Így megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső töltőállomást és a lehető legrövidebb úton érheti el azt. Szűrhet a csatlakozó típusa, elérhetősége és sebessége alapján is. Az egész folyamat gyors, rugalmas és egyszerű.

CUPRA PLUG & CHARGE

A CUPRA Plug & Charge használatakor nincs szüksége kártyára vagy alkalmazásra a fizetéshez: a CUPRA automatikusan és biztonságosan hitelesíti Önt a töltőállomáson. A CUPRA Easy Charging előfizetéssel a hónap végén egyetlen számlát kap az összes töltési munkamenetről.

Biztonságos

Élvezze a zökkenőmentes és biztonságos szolgáltatást valamennyi nyilvános töltőállomáson.

Gyors

Takarítson meg időt és fáradságot a töltés során.

Rugalmas

Férjen hozzá a számos töltőponthoz a CUPRA Easy Charging előfizetéssel.

Megfizethető

Kövesse nyomon kiadásait a CUPRA Easy Charging alkalmazásban. 

MAXIMÁLIS ELEKTROMOS HATÓTÁVOLSÁG

Hozza ki belőle a legjobbat. Ha tudja, mi befolyásolja CUPRA modellje elektromos hatótávolságát, teljes mértékben ki tudja használni a lehetőségeit.*****

Külső hőmérséklet

A szélsőséges hőmérséklet befolyásolja a hatótávolságot. Az akkumulátor hatékonyságának növelése érdekében parkoljon az autóval a garázsban, amikor hideg van és álljon vele árnyékba, amikor nagy a hőség.

Vezetési stílus

Az előrelátó vezetés és az Eco mód használata segít a hatótávolság növelésében.

Kerekek

A nagy kerekek kis mértékben szintén befolyásolhatják CUPRA modellje elektromos hatótávolságát.

Klíma és fűtés

Használat előtt állítsa be CUPRA modellje klímáját. Így vezetés közben csökkentheti a fogyasztást és növelheti az akkumulátor élettartamát.

ELŐNYÖK

Az elektromos meghajtások nemcsak alacsonyabb károsanyag-kibocsátást és alacsonyabb költségeket kínálnak, hanem kifinomultabb vezetést és gyorsulási érzetet is az induláskor.

Anyagi előnyök

A hibrid és elektromos járművek kilométerenként gazdaságosabbak. Továbbá az esetleges kedvezményes parkolóhelyeket is igénybe veheti.

Támogatások és adókedvezmények

Részesüljön az elektromos autók vásárlásakor nyújtott támogatásokban*** és élvezze az adókedvezményeket.

Kevés vagy semmi károsanyag-kibocsátás

Az öntöltő elektromos járművek nemcsak üzemanyagot és pénzt takarítanak meg, hanem kevesebb CO2-kibocsátást is okoznak a hagyományos motorokhoz képest.

CUPRA CONNECT

Kezelje távolról a töltöttségi állapotot és a belső hőmérsékletet, valamint keressen közvetlenül a CUPRA CONNECT alkalmazásban töltőállomásokat.

e-Manager

Indítsa el vagy fejezze be a töltési folyamatot kényelmesen a CUPRA CONNECT alkalmazáson keresztül. Tájékozódjon CUPRA modellje töltési állapotáról és tervezze meg a következő töltési folyamatot úgy, hogy az illeszkedjen a napi rutinjához.

Maximális kényelem

  • Ellenőrizze az indulási állapotot
  • Végezze el a jármű beállításait
  • Keresse meg a közeli töltőállomásokat
  • Állítsa be a megfelelő hőmérsékletet 
  • Állítsa be a járművet az igényeinek megfelelően

CUPRA E-MOBILITÁS GYIK

Mi az a plug-in hybrid?

A plug-in hybrid (PHEV) a belső égésű motorral felszerelt járművek és a teljesen elektromos járművek (BEV) között helyezkedik el. A plug-in hybrid az akkumulátorának köszönhetően teljesen elektromos meghajtásra képes. Teljes teljesítménnyel akár 100 km közötti távolságot lehet megtenni tisztán elektromos akkumulátorral. Rövid utakon a plug-in hybrid teljesen elektromos járműként (BEV) működik, és nem szükséges hozzá benzines meghajtás. A BEV-vel ellentétben azonban az elektromos hatótávolság kimerülése után visszatérhet a normál hibrid üzemmódba. A plug-in hybrid feltöltése csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, de nélküle is bármennyit használható.

Mérete miatt az akkumulátor teljes feltöltése nem érhető el csak a fedélzeti generátorral, ezért csatlakozóhoz vagy töltőállomáshoz kell csatlakoztatni. Az elektromos motor és a belső égésű motor innovatív kölcsönhatása üzemanyag-megtakarítást és alacsonyabb kipufogógáz-kibocsátást tesz lehetővé, ugyanakkor kivételes vezetési élményt ad a vezetőnek.

Rövid távolságokon a plug-in hybrid (PHEV) tisztán elektromos energiát használ, amennyiben ez lehetséges, például városi területeken. A különféle vezetési helyzetekben, például hosszabb utakon vagy nagyobb gyorsulásoknál a maximális hatékonyság érdekében az elektromotor és a belső égésű motor együttes erejét használja fel. Ha az elektromotort hajtó akkumulátor nincs feltöltve, a jármű csak a belső égésű motort használja.

Mi a különbség a félhibrid, a hibrid és a plug-in hybrid között?

A mild hybridek (MHEV), amelyek töltése nem hálózati kábelen keresztül történik, az elektromos motort használják a belső égésű motor megtámogatására.

A hibrideknél az elektromos motor és az akkumulátor nagyobb, mint a mild hybrideknél. A hibridek az elektromos motort használhatják a rövid távok meghajtására, és a motoron vagy a rekuperációs fékezésen keresztül tölthetik az akkumulátort.

A plug-in hybridet úgy is fel lehet tölteni, hogy szó szerint csatlakoztatjuk egy otthoni vagy nyilvános töltőállomásra. A nagyobb akkumulátornak és az elektromos motornak köszönhetően nagyobb autonómiát kínál tisztán elektromosan. A plug-in hybrid sok ember számára lehetővé teszi, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül, elektromos meghajtású motorral ingázzanak munkába és haza.

Mik a plug-in hybrid előnyei?

A plug-in hybrid vezetői szinte zajtalan vezetési élményben részesülnek tisztán elektromos üzemmódban, valamint a villanymotornak köszönhetően további gyorsulási erőt (nyomatékot) tapasztalnak.

Sok plug-in hybrid jármű tulajdonosa már most is elektromos üzemmódban teszi meg útjait, mivel a napi utak általában jóval 50 km hatótávolság alatt vannak. A villamosenergia tarifájától függően jelentős megtakarítás érhető el egy klasszikus belsőégésű motorral működő járműhöz képest. A plug-in hybrid esetében azonban soha nem kell lemondani a teljes függetlenségről: ha az akkumulátor töltöttsége vagy kapacitása nem elegendő, a belső égésű motor szükség szerint automatikusan működésbe lép.

Ez a járműkategória gazdasági előnyökkel is jár: közvetlenül az elektromos járművek támogatása révén, közvetve pedig az alacsonyabb CO2-kibocsátásnak köszönhetően adókedvezmények révén.

Hogyan és hol tölthetem a plug-in hybridemet?

Sok tulajdonos egész éjszaka otthon tölti járművét egy wallbox segítségével, amely beépíthető a kocsibeállóba vagy a garázsba. Mások munkahelyükön vagy nyilvános töltőállomásokon tölthetik fel járművüket, amelyek szerencsére egyre könnyebben elérhetőek.

A plug-in hybrid tölthető csatlakozóaljzattal, wallboxon vagy nyilvános töltőállomáson keresztül. A plug-in hybrid maximális hatékonysága teljesen feltöltött akkumulátorral érhető el, ezért érdemes megfontolni az otthoni vagy munkahelyi töltés lehetőségét. Javasoljuk a hálózatról tölthető jármű lehető leggyakoribb feltöltését, mert így használhatók ki teljes mértékben a kiegészítő villanymotor előnyei.

Mekkora a hatótávolsága egy plug-in hybridnek tisztán elektromos üzemmódban?

A plug-in hybrid elektromos hatótávja az akkumulátor kapacitásától függ. A CUPRA esetében a maximális elektromos hatótáv modelltől függően akár 100 km között van. A belső égésű motorral kombinálva a teljes hatótáv természetesen lényegesen nagyobb.

Természetesen a hatótávolság függ a modelltől, a vezetési stílustól és az útviszonyoktól. A plug-in hybrid fő előnye, hogy a benzinmotor mindig rendelkezésre áll tartalékként az egyes töltések között.

Mennyi ideig tart az akkumulátor feltöltése?

A töltési idő olyan tényezőktől függően változhat, mint a külső hőmérséklet, az akkumulátor aktuális hőmérséklete, a töltőberendezés, az akkumulátor állapota és a jármű állapota. A konkrét töltési időt az egyes elérhető plug-in hybrid modellek műszaki adatai részletezik.

Hogyan lehet feltölteni egy plug-in hybrid járművet?

A szabványos töltőkábellel a plug-in hybridek hagyományos 3 tűs csatlakozóaljzaton keresztül tölthetők. A gyorsabb töltés érdekében töltőállomást vagy fali wallboxot is használhat. A wallboxok saját töltőkábellel rendelkeznek. Nyilvános töltőállomásokhoz szükség van egy úgynevezett "nyilvános váltakozóáramú töltőkábelre", amelynek mindkét végén Type 2 csatlakozó található. Ráadásul a plug-in hybrid a töltésének egy részét rekuperációs energiából is nyerheti.

Mennyi a garancia az akkumulátorra?

Nagyfeszültségű akkumulátorra 8 év vagy 160 000 km, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

Milyen tényezők befolyásolják az akkumulátor élettartamát?

Az akkumulátor teljesítménye és kapacitása szempontjából kritikus külső tényező a hőmérséklet. Emiatt különösen télen szükséges a jármű "kondicionálása" a töltési folyamat során, azaz az akkumulátor és a belső tér felmelegítése. Nyáron pedig ezeket hűteni érdemes. Így nemcsak energiát takaríthatsz meg, amelyet vezetés közben használhatsz fel, de a hatékonyság már a kezdetektől fogva nő, mivel az akkumulátor hőmérséklete optimális. Ezenkívül az optimalizált folyamatok a járműben a lehető legkisebbre csökkentik a hőmérséklet hatásait.  A hőmérsékleten kívül a hatótávolság a felhasználóval kapcsolatos tényezőktől is függ, mint például a klímaberendezés használata, a csomagok súlya, a vezetési stílus, stb.

Mely CUPRA modellek érhetők el plug-in hybrid változatban?

Az 5 ajtós CUPRA Leon, a CUPRA Leon Kombi és a CUPRA Formentor mind plug-in hybridként kaphatók vagy lesznek elérhetők.

Mehr anzeigen

Fogyasztás CUPRA Leon, Formentor, Born: 0 - 9,0 l/100 km, áramfogyasztás 14,8 - 20,9 kWh/100 km. CO₂-kibocsátás 0 - 204 g/km. Állapot 2024/03.

A folyamatos teljesítmény a 30 perc alatt elért legnagyobb teljesítmény kW-ban. A maximális teljesítmény (az elektromos motor legnagyobb teljesítménye) azt jelzi, hogy mekkora teljesítmény (kilowatt) bocsátható ideiglenesen rendelkezésre. Az adott vezetési helyzetben elérhető teljesítmény különböző tényezőktől függ, mint például a környezeti hőmérséklet, a töltés, a kondicionálás, a nagyfeszültségű akkumulátor fizikai vagy hőmérsékleti állapota.

A CUPRA Tavascan hamarosan rendelhető, a feltüntetett műszaki adatok csak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A jármű elérhető teljesítménye (kW) és gyorsulása mindig az akkumulátor töltöttségi állapotától és hőmérsékletétől függ. A képek csak illusztrációk és tájékoztató jellegűek, és nem feltétlenül felelnek meg a sorozatgyártott járműveknek.

* A CUPRA Leon plug-in hybridre vonatkozik.

** A tanúsítás függőben van.

*** A finanszírozás államonként és régiónként eltérő lehet.

****A töltési idő a következő tényezőktől függ: külső és akkumulátor hőmérséklet, a töltőrendszer maximális feszültsége, aktuális állapota és az akkumulátor állapota, valamint a járműben lévő egyéb elektromos eszközök használata töltés közben.

***** A CUPRA Tavascan elektromos hatótávolsága számos tényezőtől függ, például a terepviszonyoktól, az időjárási viszonyoktól, a jármű töltöttségi szintjétől (utasok + csomagok), az akkumulátor életkorától és állapotától, valamint a kiválasztott opcionális felszereltségtől (felnik, gumiabroncsok stb.), a mellékfogyasztók, például fűtés, légkondicionálás vagy ülésfűtés használatától és a vezetési stílustól. A feltüntetett tartomány egy ideiglenes érték, amelyet a WLTP-szabályozásnak megfelelően számítottak ki, ez határozza meg az összes autógyártóra vonatkozó szabványos feltételeket. Ez biztosítja, hogy az e rendeletnek megfelelően kiszámított értékek összehasonlíthatók legyenek minden jármű esetében.