Leon Competicion

Leon e-Racer

CUPRA PLUG-IN HYBRID MODELLEK

Az elektromos hajtás nagyobb gyorsulással erősíti a belsőégésű motort. Rövidebb útszakaszokon pedig károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedhet vele. Modern. Lenyűgöző.

CUPRA PLUG-IN HYBRID modellek - Elektromos innováció maximális teljesítménnyel 

 

A CUPRA plug-in hybrid modelljeivel eldöntheti, hogy tisztán elektromosan szeretne vezetni, vagy inkább a belsőégésű motort használná. A hibrid hajtásnak köszönhetően mindkettő lehetséges. Minden olyan útvonallal, amelyet teljesen elektromosan tesz meg, határozottan csökkentheti a károsanyag-kibocsátást. Minden plug-in hybrid modell a CUPRA wallboxon keresztül is tölthető. Továbbá hosszú távon üzemanyagköltséget is megtakaríthat egy hibriddel, amellett, hogy a modell egyedülálló gyorsulásérzetet is kínál. Tekintse meg a CUPRA plug-in hybrid modellek összehasonlítását. 

CUPRA Leon Plug-in hybrid

 

A CUPRA Leon plug-in hybrid teljesen elektromos hatótávolsága akár 100 km. A töltési folyamattól függően a motor töltési ideje kb. 4 óra. A hibrid autó töltési folyamatát akár távolról is vezérelheti wallboxon, a CUPRA Chargeren keresztül. Menet közben a CUPRA Leon plug-in hybrid dinamikus városi vezetési élménnyel nyűgözi le. Az akár 245 LE teljesítményével határtalan vezetést garantál. Válasszon az egyedi szín és keréktárcsa kombinációkból. A hibrid járművek átgondolt belső kialakítása pedig biztosítja, hogy ne csak a környezet, de Ön is jól érezze magad. A kormány mögött elhelyezkedő, 10,25" digitális műszerfal és a hibrid modellek kagylóülései csak két példa a beltér számos lenyűgöző eleme közül.

CUPRA Leon Kombi Plug-in hybrid

 

A CUPRA többi hibrid modelljéhez hasonlóan a CUPRA Leon Kombiból is elérhető plug-in hibrid verzió. Ez azt jelenti, hogy a hibrid jármű akkumulátorát a rekuperációs folyamaton és az elektromos hálózaton lévő csatlakozón keresztül is feltöltheti. A plug-in hybrid kombival akár 245 LE-vel is gyorsulhat, elegáns stílusával pedig elejétől a végéig megigézi. A hibrid autók full LED fényszórói mutatják a helyes utat, a 19" könnyűfém felnik pedig biztonságos és esztétikus vezetést biztosítanak. A plug-in hybrid sportos kialakítása és a Brembo fékek optimális erőelosztást és nagyobb fékerőt tesznek lehetővé. Az 1450 literes csomagtartóban pedig minden bőven elfér.

CUPRA Formentor Plug-in hybrid

 

A CUPRA Formentor Plug-in hybrid a CUPRA tölthető hibrid modelljei közül kifinomult kialakításával emelkedik ki. A dinamikus hátsó spoiler és az elöl megnövelt légbeömlői erőteljes megjelenést kölcsönöznek a járműnek. A kidolgozott vonalvezetésnek köszönhetően ugyanakkor ez a hibrid modell előkelő és egyedi hatást kelt. A CUPRA Formentor plug-in hybrid 7 fokozatú, közvetlen kapcsolású sebességváltóval rendelkezik. Kényelmesen töltheti a járművet a megfelelő wallbox segítségével, valamint irányíthatja és figyelemmel kísérheti a töltési folyamatot okostelefonjáról. Teljesen feltöltött állapotban a jármű teljesen elektromos hatótávolsága akár 100 km is lehet. A plug-in hybrid Formentor modellben egyesül az innovatív dizájn és az akár 245 LE-s teljesítmény.

Gyakran ismételt kérdések a plug-in hybrid autókról

Mit jelent valójában a hibrid?

A hibrid autók különböző hajtásrendszereket egyesítenek egy járműben. A legtöbb esetben ez egy benzin- és egy villanymotor kombinációja. A dízelmotort ritkán kombinálják villanymotorral. Attól függően, hogy plug-in hybrid modelljének akkumulátora mennyire van feltöltve, választhat a teljesen elektromos vagy hagyományos belsőégésű motor közül.

Miért válasszak hibrid autót?

A nagyobb gyorsulás és az alacsony üzemanyag-fogyasztás csak kettő a plug-in hybrid modellek előnyei közül. A belsőégésű motor többletteljesítménye elektromos energiaként tárolódik egy akkumulátorban. A fékezéskor felszabaduló energia pedig a hibrid autó akkumulátorát is tölti. A tárolt elektromosság ezután meghajtja a villanymotort, miközben a beépített szoftver folyamatosan kiválasztja az optimális üzemmódot. Az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően ezután akár teljesen elektromosan, akár belső égésű motorral is vezethet. Teljesen elektromos üzemmódban csökkentheti a károsanyag-kibocsátást, és kímélheti a környezetet. 

Mi az a plug-in hybrid?

A plug-in hybrid elsősorban külső áramforrással tölthető. Az akkumulátor optimális töltése a CUPRA Wallbox segítségével érhető el. A rekuperáció további energiát biztosít vezetés közben.

Hogyan használható a CUPRA wallbox a plug-in hybridhez?

A CUPRA wallboxon keresztül gyorsan, biztonságosan és egyszerűen feltöltheti plug-in hybrid járművét. A 230 V-os csatlakozóaljzaton keresztüli töltést csak kivételes esetekben javasoljuk. A CUPRA wallbox megvédi elektromos hálózatát a túlterheléstől. A CUPRA e-Managerrel pedig mobiltelefonjáról bármikor és bárhonnan vezérelheti a töltési folyamatot.

Plug-in hybrid, mild-hybrid vagy elektromos autó?

Míg az elektromos autó teljesen elektromosan közlekedik, addig a mild-hybridek és a plug-in hybridek a fent leírtak szerint benzin- vagy dízelmotort és villanymotort kombinálnak. A mild-hybrid autók különösen alkalmasak városi közlekedésre, ahol folyamatos az elindulás és megállás, így az autó akkumulátora mindig tud tölteni. A plug-in hybrid különösen gazdaságos a városban, amit csatlakozóaljzaton vagy wallboxon is tölthet.

Mehr anzeigen