Leon Competicion

Leon e-Racer

POZITÍV. FELTÖLTVE.

Modern sportosság. A választott utunk. Tele praktikus megoldásokkal. Hogy mindenki célba érjen.

TÖLTÉS OTTHON

Az otthoni töltés még soha nem volt ilyen egyszerű. Élvezd a lehető leggyorsabb töltési megoldásokat a CUPRA töltőberendezéseivel.

CUPRA Charger

A CUPRA még egy lépést tesz az elektromobilitás felé. Az akár 11 kW töltési kapacitással és a wallbox 4,5 méteres kábelével a töltés gyerekjáték.

A CUPRA Charger biztonságosan tölti fel a járművet, a hagyományos földelt csatlakozóaljzatnál akár ötször gyorsabban.

Lépésről lépésre.

  • 1. lépés: Nyisd ki az autót és nyisd fel a töltőcsatlakozó fedelét.
  • 2. lépés: Csatlakoztasd a CUPRA wallbox kábelét az autódhoz. 
  • 3. lépés: A zöld fény jelzi, hogy a töltési folyamat elindult.

FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES?

Intelligens töltőkábel CUPRA Born modelledhez.

POWER2Go 2.0 töltőkészlet

Bárhol is vagy, járművedet feltöltheted a MOON POWER2Go 2.0 intelligens töltőkészletével. A különböző áramforrásokhoz csatlakoztatható adapterekkel és az akár 22 kW teljesítményű töltési kapacitással a töltőkábel hozzád igazodik. Az autonóm terhelésvezérlés biztosítja, hogy a töltési teljesítmény a feltöltendő autóhoz és az áramforráshoz igazodjon. A beépített Wi-Fi interfésznek köszönhetően a "mobil wallbox" a felhőhöz kapcsolódik, és a töltési folyamat applikáción keresztül vezérelhető, irányítható. Mindehhez tartozékként egy kényelmes táskát biztosítunk a szállításhoz.

PLUG & CHARGE.

 

A név kötelez: egyszerű és gyors. Bármely kompatibilis töltőállomáson. Csatlakoztatás, hitelesítés és töltés. Az összes töltési munkamenetről egyetlen számla érkezik a hónap végén. Teljesen automata. 

Bővebben

CUPRA CONNECT ALKALMAZÁS

Teljes kontroll és a funkciók vezérlése. Már indítás előtt.

Közvetlen CUPRA-kapcsolat

A vezetőülésből, a kanapéról vagy az irodai székből. Valamennyi CUPRA modell távolról is vezérelhető a CUPRA CONNECT1 alkalmazással. Minden CUPRA-vezetőnek.

Előnyök

  • Távoli hozzáférés
  • Optimális töltés
  • Rutinok beállítása
  • Tartsd a kezedben a kontrollt

 

GYIK

Hogyan tölthetem plug-in hybrid és elektromos járművemet?

A plug-in hybrid és az elektromos jármű is tölthető nyilvános töltőoszlopon vagy adott körülmények között hagyományos háztartási csatlakozón. Alapvetően azt ajánljuk, hogy telepített otthoni fali töltőállomáson töltse autóját.

Hol tölthetem plug-in hybrid és elektromos járműveimet?

Sokan töltik munkahelyen vagy nyilvános töltőállomásokon járművüket.

Maximális hatékonyság csak teljesen feltöltött akkumulátorral érhető el. Ezért javasoljuk a plug-in hybrid járművek lehető leggyakoribb töltését, mert így használható ki optimálisan a kiegészítő villanymotor előnye. Legjobb az otthoni vagy a munkahelyi töltés.

Milyen árammal lehet tölteni a plug-in hybrideket és az elektromos járműveket?

Az elektromos járművek alapvetően váltakozó árammal (AC = Alternating current) vagy egyenárammal (DC = Direct current) tölthetők. Az otthoni töltésre a váltakozó áramú töltés a megoldás, míg egyenáramú töltés általában a nagy nyilvános töltőállomásokon érhető el, mivel itt áll rendelkezésre nagy töltési teljesítmény.

Az egyenáramú töltés 22 kW-tól tesz lehetővé nagy töltési teljesítményt, ez a gyorstöltés. A gyorstöltéshez megfelelő rendszer általában a nyilvános autópálya-parkolókban található. Ennek a töltésnek nagy előnye leginkább utazás közben érezhető, amikor rövid idő alatt tölthető az akku. Az egyenáramú töltőkábelek a nyilvános gyorstöltő állomásokon találhatók, a mellékelt kábel csak váltakozó áramú wallboxokhoz (AC) használható.

A váltakozó áramú töltőkábelt (Mode 3, Type 2) mindig a járműben kell tartani, hogy a nyilvános váltóáramú töltőállomásokon is tölteni lehessen az autót.

Az elektromos járművet a háztartási csatlakozón hálózati kábellel (Mode 2, Type 2) legfeljebb 2,3 kW-os teljesítményig lehet tölteni. A töltésnek ezt a formáját csak nagyon korlátozott mértékben ajánljuk, és csak rövid távú, alkalmi megoldásként használható. A hagyományos háztartási csatlakozókat általában nem folyamatos terhelésre tervezték, és a töltési folyamat az alacsony áramerősség miatt nagyon sokáig tart.

Mennyi ideig tart a plug-in hybrid vagy elektromos jármű akkumulátorának teljes feltöltése?

A töltési idő⁷ különböző tényezőktől függ: külső hőmérséklet; akkumulátor állapota, hőmérséklete, illetve mérete; töltőberendezés; az akkumulátor és a jármű állapota, a töltési rendszer és az áramforrás teljesítménye. A konkrét töltési időt a CUPRA plug-in hybrid modellek és a CUPRA Born műszaki adatai részletezik.

 

Például a CUPRA Born töltési ideje wallboxon (AC 11 kW; 0-100%) kb. 6 óra 15 perc, egy gyorstöltő oszlopon (DC 120 kW; 5-80%) pedig kb. 35 perc.⁹

Hogyan tölthetem úgy a CUPRA Born modellemet, hogy közben az akkumulátort is kíméljem?

Az akkumulátor 80%-os töltése a leghatékonyabb, ezért az optimális töltöttségi szint 20-80% között van. Továbbá otthon vagy nyilvános töltőoszlopon a váltakozó áramú (AC) töltés általában kíméletesebb az akkumulátorhoz, mint a gyorstöltőállomásokon elérhető egyenáramú (DC) töltés, ezért ez hozzájárul az akkumulátor hosszabb élettartamához.

Ideális esetben a töltési folyamatot a vezetés után kell megkezdeni, mert ekkor az akkumulátor már üzemi hőmérsékleten van. Teljes töltés esetén célszerű a járművet a lehető leghamarabb üzembe helyezni.

Amennyiben a jármű szélsőséges hőmérsékletnek van kitéve, meleg időben ajánlatos a járművet árnyékban leparkolni, télen pedig garázsban/autóbeállóban tartani. Ha a jármű hosszabb ideig áll, az akkumulátor 50-60%-os töltöttsége a legkíméletesebb. Az e-Manager segítségével a töltési idő és az akkumulátor töltési felső/alsó határa a nagyfeszültségű akkumulátor védelme érdekében programozható.

Hogyan lehet feltölteni egy plug-in hybrid járművet?

A szabványos töltőkábellel a plug-in hybridek hagyományos 3 tűs csatlakozóaljzaton keresztül tölthetők. A gyorsabb töltés érdekében javasoljuk, hogy töltőállomáson töltse a járművet. A nyilvános töltőállomáson "váltakozó áramú töltőkábel" szükséges, Type 2 csatlakozóval.

Egy plug-in hybrid mindig regeneratív energiából nyeri töltésének egy részét.

Milyen tényezők befolyásolják a plug-in hybrid vagy elektromos járművem akkumulátorának élettartamát?

A külső hőmérséklet meghatározó tényező, ami befolyásolja az akkumulátor teljesítményét és kapacitását. Télen előnyösebb a töltést melegebb környezetben végezni, nyáron pedig hűvösebb helyen. Ezzel energiát takarítunk meg, amit induláskor és menet közben használhatunk. Az akkumulátor üzemidejét befolyásoló egyéb tényezők: a jármű beállításai, a vezetési stílus, a klímaberendezés használata és az egyéb terhelés.

Meddig érvényes a garancia a plug-in hybrid járművek nagyfeszültségű akkumulátorára?

A CUPRA modellek nagyfeszültségű akkumulátorára 8 év garanciát vállalunk. ¹⁰

Mehr anzeigen

SZENVEDÉLY. AMELY MEGVÁLTOZTATJA A VILÁGOT.

Felvillanyozó.
Két világ legjobbjai.
A jövő már elérhető.

A folyamatos teljesítmény a 30 perc alatt elért legnagyobb teljesítmény kW-ban. A maximális teljesítmény (az elektromos motor legnagyobb teljesítménye) azt jelzi, hogy mekkora teljesítmény (kilowatt) bocsátható ideiglenesen rendelkezésre. Az adott vezetési helyzetben elérhető teljesítmény különböző tényezőktől függ, mint például a környezeti hőmérséklet, a töltés, a kondicionálás, a nagyfeszültségű akkumulátor fizikai vagy hőmérsékleti állapota.

¹ A CUPRA CONNECT mobil online szolgáltatások (CUPRA CONNECT) a SEAT S.A., Autovía A-2, km 585, 08760 Martorell digitális terméke, amely a lefoglalt szolgáltatásoktól függően egy vagy több szolgáltatáscsomagból áll. Ezek a szolgáltatási csomagok a járműhöz kapcsolódnak, és használatukhoz egy arra alkalmas CUPRA modellre van szükség. A CUPRA CONNECT szolgáltatások működésének előfeltétele a jármű és az adatszerver közötti aktív adatkapcsolat. Az online szolgáltatások használatát beépített internetkapcsolat teszi lehetővé. A CUPRA CONNECT használatához online regisztráció szükséges a CUPRA CONNECT alkalmazásban a CUPRA azonosítóval. Továbbá külön CUPRA CONNECT szerződést is kell kötnie SEAT S.A.-val online. Az Európa területén ezzel kapcsolatban felmerülő adatforgalmi költségeket a hálózati lefedettség keretein belül a SEAT S.A. viseli, kivételt képeznek ez alól az In-Car App Store-ból letöltött alkalmazások és a webrádió szolgáltatás költségei. Az In-Car App Store-ból letöltött alkalmazások és a webrádió, valamint a WLAN-hotspotok használatához díjköteles adatcsomagokat a külső mobilszolgáltató partnerünktől, a CUBICTelecomtól vásárolhat, amelyet számos európai országban használhat a hálózati lefedettség függvényében. Alternatív megoldás egy mobil WLAN hotspotként funkcionáló mobil végfelhasználói készülék használata (pl. okostelefon) az In-Car App Store-ból letöltött alkalmazásokhoz és a webrádióhoz. Ebben az esetben az adott szolgáltatások kizárólag egy, már meglévő vagy az Ön mobilszolgáltatójával külön kötött előfizetéssel vehetők igénybe kizárólag az adott mobiltelefonos hálózat által lefedett területen. Az ingyenes CUPRA CONNECT alkalmazás használatához egy iOS vagy Android rendszerű okostelefonra és egy a mobilszolgáltatójával (akár külön e célból) kötött, SIM adatkártyára vonatkozó előfizetői szerződésre van szükség. Az online adatcsomagok küldése és fogadása költséggel járhat, különösen külföldi használat esetén (például roamingdíjak). Mobilszolgáltató díjcsomagjairól és feltételekről tájékozódjon mobilszolgáltatójánál. A CUPRA CONNECTl elérhetősége országonként változó. A online szolgáltatások a szerződésben rögzített futamidő alatt állnak rendelkezésre, tartalmuk a szerződés időtartama alatt változtatható, ill. beállítható. Ezenkívül a SEAT, S.A. CUPRA CONNECT mobile online szolgáltatásokra vonatkozó általános szerződési feltételei érvényesek.